fredag 27 november 2009

Lyckligt lottad London lärling


BETT är världens största utbildningsteknologi mässa. Det äger rum den 13- 16 januari i Olympia, i London.Och dit ska jag åka!!!! Wow!
Igår hade jag fått ett mail från internationella programkontoret i Stockholm, där Ann-Marie meddelade att det fanns en plats kvar för Sverige att delta i det e-twinningseminarieum som pågår i anslutning till mässan. Hon undrade om jag ville åka. Klart jag ville! Vilken möjlighet att se och uppleva den digitala världen av i dag. Oj, vad jag känner mig lyckligt lottad som hamnade i e-twinningäventyret, och tog chansen att hänga med på den svindlande resan tillsammans med vänner från olika länder, genom olika projekt. Tack, får jag säga till fantastiska EU-samordnare Karin Stenman, som verkligen fick mej att hitta min pedagogiska grej..... utbytet med andra länder.... och genom det utbytet så tvingas jag också lära mig en hel del av det nya inom IKT.
En av projekten jag varit del i -Schoolovision 2009 -går från klarhet till klarhet och vinner massor av pris ute i Europa. Det har också fått ett globalt pris. Vi kommer att delta i Schoolovision 2010 också, mina 5-6or och jag och vi kommer nu att få hjälp av vår eminenta kulturskola. Tänker ringa/maila radio,TV och hela pressen så dom får ta del av detta masterprojekt, som ju är Eurovision Song Contest i cover och i miniatyr....
Nu är vår bedömningsdatabas i gång igen. Det fick vi veta i eftermiddsag. Funderade på hur lång tid ca 150 bedömningar kan ta - och fick det till 12 -15 timmar. Jag har fördelat dessa timmar i almanackan framöver - börjar med två timmar på söndag. De här ska jag fixa lätt som en plätt. Utan att skriva samma omdöme på varje elev - vilket jag förstått att en del gör. Klippa och klistra - det är datateknik basic. Funkar alltid.Men är lkite "fusk" tycker jag.
Jag njuter av mina sexor när vi har engelska. Har aldrig någonsin kunnat föra en konversation med alla i klassen på engelska under en hel lektion. Det går utmärkt i denna klass. Det finns några som kan nästan lika mycket engelska som jag... otroligt vilken nytta data, film och medievärlden gör för språkkunskap och språkintresse. Idag hade vi verbgrammatik. Alla hänger med och vill förstå. Tänk vilken skillnad mot för 15 -20 år sedan, då många sexor tyckte att engelska var det tråkigaste som fanns.
Ett annat ämne som elever verkligen gillar, det är matte. Jättekul, för tidigare hade många tröttnat på det i sexan. Jag tycker också matte är mycket roligare än förr. Positivitet smittar - definitivt!

3 kommentarer:

  1. Grattis! Hoppas du får roligt i London och en intressant upplevelse. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. God afton och tack för igår. Det var en trevlig fest med god mat och underhållnig. Jag beundrar dig och din förmåga att skriva och det är lätt att förstå att dina elever trivs och är duktiga. Med rätt stimulans kommer man långt. Nu hoppas jag verkligen att du får åka till London och att ingen sätter sig på tvären! Lycka till! Kram Margareta

    SvaraRadera
  3. Stort grattis till dig!!! Du är en fantastisk människa som är nyfiken på allt...vilket jag tycker är det bästa man kan vara. Ta vara på denna resa och så kan du förmedla det till oss sedan. Kram på dig/ Bodil

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas