fredag 20 november 2009

Biograf bedrägeri


Oj, vad det snackas om nya Twilightfilmen "New moon". Diskussioner i både radio och TV. Gällande åldersgränsen 15 år. Jag har varken läst böckerna eller sett filmen Twilight, men jag vet att de handlar om unga vackra människor och varulvar som också uppenbarar sig som unga vackra människor. Flickorna i femman och sexan älskar och slukar de tjocka böckerna, några (även en av killarna) har läst den första, även på engelska.
Idag snackades det Twilight och åldersgräns vid lunchbordet. Skulle man som tolvåring kunna bli komma in på femtonårs-film?
Ja, utseendemässigt/storleksmässigt så kan det vara svårt att skilja på en tolvåring som vuxit snabbt och kommit långt i sin pubertala utveckling med en liten, sent utvecklad femtonåring.
Så visst kan man som tolvåring försöka sig på ett biograf bedrägeri och ha chans att komma in på den åtråvärda filmpremiären i kväll.
Jag har bara sett korta snuttar av "New moon" och kan inte uttala mig dess olämplighet. Men jag tror inte den kan vara värre än "Sagan om ringen" -filmerna. Där fanns ju massor av skräck och våld, och ändå var det elvaårsgräns. Så med tanke på att Twiligth-sagan är 11- 14 åringars favoritläsning, så borde väl filmen också vara för dem. Läste någonstans att gränsen ska ändras ...Undrar hur många biografägare som utövar makt och kontroll i kväll..... och ser till att "ha ryggen fri".
Underbart att äntligen se solen igen. Kom iväg hem från skolan redan vid kvart över två och blev storligen förvånad när jag insåg att jag bara hade en bra timme på mig för att hinna med en "solskenspromenad". Jaja, en blek -sol -promenad..... Usch, vad dagarna är korta. Det gäller verkligen att ta till vara de ljusa timmarna!
Spåren av allt regnande är långt i från borta.
Luften kändes mjuk och härlig och vårlik idag. Också ett litet bedrägeri, väder bedrägeri, men det kan man lätt stå ut med.

Lucia är vald och luciasångerna låter helt underbart bra. Oj, vilka sångare det finns i Grimsås!Tiden fram till Lucia går fort, och har man bara kommit dit, ja då vänder det mot ljusare tider igen. Men först ska vi baka lussekatter och pepparkakor ..... och - det hade jag nästan förträngt denna solskensdag - skriva 148 omdömen..... som det dessutom inte finns någon plats klar att skriva på!Dagens bilder .... inga new moon bilder .... men "just before twilight" skulle man väl kunna kalla dem.

2 kommentarer:

  1. Wow! vilka fina bilder du tar =) Det är en fröjd att komma in på din blogg, för det är alltid med minst ett vackert kort. Tack för det!!

    Jag har heller inte läst Twiligth böckerna, men alla pratar mer eller mindre om dem eller filmerna. Det gäller årskurs sex till nio. Måste nog plöja igenom dem på jullovet.
    Ha en skön fredagskväll och helg =) Bodil

    SvaraRadera
  2. Fantastiska bilder som vanligt! har inte heller läst de omtalade böckerna eller tänkt se filmen. men solen såg jag idag en kort stund. men när jag kom hem var det dags att kura skymning. Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas