torsdag 18 november 2010

Bananboxbestyr

Idag var det dags att packa ner alla julpresenter som skulle skickas till Hoppets stjärna. Eleverna har fått ta med sig frånvuxna leksaker och gosedjur. Matvaror a la torrvara eller konserv har också varit välkommet, liksom hygienartiklar. Vilket engagemang det varit kring denna insamling! Tjejer och killar har kommit med kassar fulla av leksaker, pastapåsar, schampo... samt en hel del kläder. Någon förälder har engagerat sig mer än andra och "tiggt" en fullpackad matlåda från willys. Idag var det stora packaredagen. Eleverna fick slå in alla sina leksaker i julklappspapper och sedan fyllde vi låda efter låda med klappar och matvaror. Nio bananlådor fulla med julpresenter som ska fraktas till instutioner i Lettland eller Rumänien, fick vi ihop i tre-fyran. Dessutom packade vi tre fulla lådor med fina kläder och en låda - matvaror mest - som ska komma någon fattig familj i ovan nämnda länder till del.

Hjälpte även de övriga klasserna att paketera och packa. Sammanlagt blev det 37 lådor (inklusive en fullpackad presentbag) med julpresenter.
På seneftermiddagen var allt klart att köra upp till initiativtagarna i Ljungsarp. De kommer sedan att frakta lådorna vidare till insamlingsplatsen i Jönköping.
Hur jag fick idén till insamlingen?
Naturligtvis genom sociala medier - det är ju där man får veta saker. I detta fall var det på Facebook som Fbvännen och områdeskollegan berättade om möjligheten att lämna julgåvor till Hoppets stjärna genom hennes lilla butik.
Jag bad henne ta med mer info på studiedagen - hade en tanke om att göra en liten insamling i klassen - men hux flux så var hela skolan med - och det hela hade blivit en del av Grön flagg-projektet.
Hur vi kom med i Grön Flagg ... ja, det vet ni säkert ... det var ju genom sociala mediet bloggen.
Hur bloggandet började ... jo, det vet ni nog också ... genom Europas sociala medie och pedagog nätverk etwinning... och genom den numera rikskändisen Marie.
Tillbaka till dagen...
Mycket bärande och böjande blev för mycket för den dumma ryggen ... så det får bli sjukgympa i stället för step up gympa..... :( Kunde varit värre.
Hoppas nu att vi kan göra det till en tradition att packa jullådor till Hoppets stjärna. Trettiosju stycken blir det sökerligen inte nå´n mer gång ... men kanske kunde det bli en låda per årskurs + en eller ett par från personalen.
Kul har det iaf varit. Plus att det helt enkelt har känts bra!
Min mysiga tre-fyra författade dessutom ett följebrev på engelska... ja, vi skrev det mesta tillsammans förstås... men det fick ändå bli lite personligt. Vad kul om vi kunde få ett svar och få veta var någonstans lådorna hamnar.
- Tänk vad glada barnen ska bli för allt detta, sa flera av mina elever, och visade sin egen givarglädje genom leenden och strålande ögon.
Fbvännen och kollegan har en liten fin butik i familjens vackra hus i Ljungsarp.Var där för första gången ... men förhoppningsvis inte sista, Mycket god smak har trevliga fru Gylldevik. Hon har namngett butiken efter familjens efternamn. Butik Gylldevik ... väl skyltat är det för den som inte vet var familjen bor. Fanns många saker man ville ha och som man ville ge. Beställde julklapp till döttrarna. Kan säkert passa på en ljus plats i deras bostäder.
Te i lösvikt fanns att köpa, mycket porslin, trä, luffarslöjd samt en hel del leksaker i trä och tyg. Allt mycket prisvärt ... och som sagt ... smakfullt.
Rekommenderar verkligen ett besök i butiken som är öppen på torsdag eftermiddagar ( till kl 18) och varannan lördag - ojämna veckor.
En härligt positiv dag ... idag också. Tack för den, alla som hjälpt till att skapa den.


2 kommentarer:

  1. Det är roligt att se hur engagerade eleverna blir och det för ett gott ändamål. Vi gjorde en liknande insamling för ganska många år sedan. Hoppas ni får svar från några.

    SvaraRadera
  2. Så bra att ni kommit till skott och gjort detta "braiga". Man blir glad av att läsa det, och dessutom försöka komma ihåg till nästa år att man kan hjälpa till.
    Visst är det skönt när dagen går i positivt tecken, man blir så glad ända in in i benmärgen =)

    Ha en fin och mysig fredag.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas