lördag 6 november 2010

Biobesök

Egentligen skulle vi gått på konsert. Torsson. Det gamla kultbandet som sjunger om att det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid och som t.o.m har med Grimsås i sin fotbollsanknutna text. Biljetter inköptes för ca en månad sedan, kultbandet skulle spela i Borås... såg fram emot evenemanget ... MEN för några dagar sedan kom ett mail om att konserten var inställd ... eller ... framflyttad till någon gång i april. Så det är bara att hoppas på att man hänger med så länge ....den som väntar på något bra, kan allt vänta ett tag.
Så det blev bio i stället. En lyx som två filmdiggare som C-E och jag bara unnar oss ett par gånger om året. Dumt nog .... man skulle väl iallafall kunna dubblera biobesökandet till ett tillfälle per kvartal..... ? Får jobba på det...
"Himlen är oskyldigt blå" valde jag - jag brukar få förtroendet att välja film- och det brukar oftast bli bra. Sandhamnsligan, som det berättas om i filmen, har ju funnits på riktigt. Nu var historien "fritt " berättad av Hannes Holm, men trots att figurerna och delar av handling var fiktiva, så hade han lyckats få med en del autentiska filmklipp anno 1975. Naturligtvis fanns sjuttiotalets klädsel, inredning, boende, kommunikationsmedel ... ja allt ... med i filmen. Det var bara så kul att få se det bruna bastväggskyddet bakom sängen, Arabiakaffekopparna, gamla Mersor, skinnpajar, jätteglasögon, mönstrade skjortor med jättelånga kragsnibbar, utsvängda byxor .... och så musiken förstås..... Ja, se det var en riktig nostalgitrip.
Dessutom var historien berättad med värme och humor och den ( för mig) nye Skarsgårdspojken gjorde en superbra rollprestation tillsammans med huvudrollsinnehavare nummer två ( min morfar-look alike) Peter Dalle.
Rekommenderar denna härliga feel good film å det varmaste.
Som grädde på moset träffade vi några sjuttiotalsvänner utanför biosalongen. De skulle se den sena föreställningen. På en kvart så förhörde vi oss om varandras tillvaro - och eftersom vi faktiskt träffades förra gången vi var på bio också, så kom vi överens om att vi kan försöka samordna biobesöket nästa gång, och äta något gott tillsammans i samband med detta. Kul att träffas ibland ... och vi har träffats sedan sjuttiotalet ... umgicks en del på åttiotalet - början på nittiotalet också.... men sedan har det blivit dåligt med de planerade träffarna.
Att bli biokompisar skulle vara perfekt!
Pizza efteråt - godis under föreställningen och bananbakelse på "Danske kungen". Där gick tanken om avhållsamhet vad det gäller sötsaker/onyttigheter i stöpet. Men gott var det ... alltihop! Och jag åt clementiner också.....
Köpte nya walkingshoes på Team Sportia. De gamla tappade sulan när jag var ute och gick en dag på lovet. Härligt att kunna slita ut någonting! De nya Adidasskorna funkade bra när de fick gå en femkilometerssväng idag. Inget skav alls, perfekt!
Har gjort lite skoljobb och ska ägna resten åt dagen åt 1) Läsa ut Svinhugg ( kul läsning!) 2) sticka vidare på de strumpor som finns på stickorna.
C-E "hotar" med att laga mat i kväll - när han missade det igår. Får väl försöka pressa ner lite välhängt kött ... ska nog gå bra när det vankas rödvin till.

4 kommentarer:

 1. Trevligt med ett biobesök då och då. Ser annars mest film på TV. Kan väl inte kalla mig för cineast. Jag stickar vidare. Snart är mina strumpor klara. Kanske redan ikväll.

  SvaraRadera
 2. Jag har också funderat på att se den filmen. Jenny har rekommenderat den å det varmaste. Vi går i princip aldrig på bio. Förr i tiden, på stenåldern som jag brukar säga till mina änglar, gick vi 2 ggr /veckan om jag minns rätt.Kram/Kerstin

  SvaraRadera
 3. Helt underbar film, en tidspress till ungdomsåren :)

  SvaraRadera
 4. Nu har jag kollat upp cacher i dina hemtrakter - ca 12 000 finns det att leta upp. Skaffa en GPS och ut och leta. Du kommer att tycka det är såååå roligt :).

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas