söndag 14 november 2010

Värmande whist-vänner

Så tokigt det är att det ska ett år -exakt- mellan whistpartierna. Tiden rusar, men visst skulle vi kunna visitera ( heter det så - har aldrig tänkt på att det ordet skulle kunna ha fler betydelser - men varför skulle jag tänka på det?) varann för lite whistspel med lite mindre vidsträckta mellanrum.
Det är fantastiskt kul att träffas och spela olika spel. Tillsammans med A 0ch P, så blir det nästan alltid whist. Ett roligt spel, speciellt när damerna vinner, vilket vi gjorde i går (också). Tre jämna rundor var det, de två första tog vi damer hem - och sen var vi ju tvungna att spela lite oförsiktigt, för att herrarna inte skulle blir för besvikna. Tre raka förluster hade bara blivit för mycket :).
A hade med den fina azalean som gåva. Vad glad man blir när man får en blomma! -En förtida födelsedagsblomma, sa A .... och det är sant, det är snart dags för det femtioåttonde årsvarvet. I fyrtiofem av de årsvarven, så har vi varit vänner A och jag. Borde också kunna vara värt en blomma.
Har ägnat söndagsförmiddagen år kakbak. Att baka gillar jag.... men nu för tiden äter man ju aldrig kakor. så det blir inte så ofta. Men idag fick jag möjlighet att baka kakor som ska vidare och säljas för att dra in lite extra pengar till en viss verksamhet. Fyra sorter blev det ... tre sorter blev riktigt bra - den fjärde blev OK. Kul att kunna hjälpa till.
Engagemang har vår insamling till julpaket genom Hoppets stjärna skapat. Kom genom Facebook i kontakt med verksamheten, och mina kollegor nappade på förslaget om att göra en insamling - dels bland personalen - dels bland eleverna. Vi fick t.o.m. in insamlingsarbetet inom nya "Grön Flagg"-temat - Hälsa och livsstil. Att dela med sig av det man inte längre behöver - i barnens fall leksaker - och samtidigt låta fina saker återanvändas, det är väl en riktigt god tanke.
I personalen ska vi göra ett familjepaket, mest innehållande mat. Initiativrik förälder har dessutom varit i kontakt med Willys, så de kommer att bidra med en låda full med mat.
Intresserad -läs här.
För mycket kak(deg)avsmakning känns i magen. Sötsuget är stillat för ett bra tag (?) framåt.
I kväll blir det förhoppningsvis zumba - förra söndagen var det cirkelträning i stället. Det funkar bra det också, säkert mer effektivt och nästan lika kul som zumba.

2 kommentarer:

 1. Baka måste jag också göra, har fikat på lagmötet i morgon. Tänkte bjuda på grova äggmackor och efter det blir det kladdmuffins. Enkelt och nyttigt ; )

  Kul att spela kort tillsammans med ett annat par.
  Härligt att kunna dela med sig av det överskott man har. Kul att få in det i grön flagg också. Du är en mycket driftig och klok kvinna. Kul att läsa om allt du gör för skola och elever.
  Ha en härlig vecka med elever, kollegor och alla andra som träffar på dig.

  SvaraRadera
 2. Skulle också behöva baka till jobbet. Det är vår vecka. Men det går bra med köpekakor också. Tar det mest lugnt och vilar inte minst halsen. Är ganska hes. Ha en bra vecka.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas