tisdag 9 november 2010

Vintervidrigt

Ja, det tycker både jag och katterna. Att det är vintervidrigt ute! Det borde var förbjudet med snö före den första advent, belagt med böter med sö före lucia och föranleda en varning om det snöar före den 23 dec.
Nej, vintermänniska är jag inte-med undantag för klara snödagar - 5 grader, i januari. Då kan det få vara lite vinter, men aldrig annars.
Jaadå, jag har mycket hellre ett gråmulet distäcke, tio grader varmt och duggregn, i flera veckor än att behöva stå ut med detta vita, våta, hala, tunga, kompakta, trafikfarliga,vidriga som har fallit över oss idag. Måtte det gå bort så snart som möjligt!

Freddy vågade sig ut i det vita, men sökte sig in mot det gröna gräset längs väggarna. Där satt han en stund och spanade efter fåglar, innan han raskade över det vita och in i värmen igen.


Fransson gick ut så småningom också, men bara några steg nedanför trappan för att idka sin favoritsysselsättning - fågelskådning.
Men det var inte många minuter de ville vara ute idag .... det blev för kallt om tassarna.... både för små och för stora katter.
Barnen hade kul i snön, det kan inte förnekas.... de lekte hjulet... och det kan man ju bara göra i snö. Snöbollskastning och mulning förekom också förstås, och lite tårar med anledning av detta.
Gjorde klart luciaprogrammet idag ... eller rättare sagt, tjejerna i sexan hjälpte till med det. Själv lade jag till en alldeles ny låt, inköpt för 25 kr på Notpoolen. "Nu är hon här". Jättefin låt - hoppas att barnen också tar den till sej.
Kan någon tala om varför man blir så sugen på pepparkakor så här mörka november. Skulle aldrig få för mig att köpa pepparkakor på sommaren, men så här års kommer suget och det räcker inte med en pepparkaka för att stilla det. Kan det ha något med ljuset att göra - eller är det en omedveten tidig julförberedelse ? Eller bara ett sätt att få i sig lite sött och gott? Tror nog på det sista - för inte kan man neka sig en uppmuntrande pepparkaka i tråkig november....?

3 kommentarer:

 1. Föredrar snö framför regn och mörker, men det ska vara riktig snö inte blask som idag. Vi hade bara några centimeter som inte kommer att vara kvar så länge.

  pepparkakor passar året om. Min mamma brukade bara pepparkakor till slåttern. Det var kanelbullar, pepparkakor, citrondricka och kaffe i korgen. Sen fikade vi i en höstack.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att dt lyser upp med det vita på marken...oavsett om det är november, december, januari eller februari.

  Kan även säga att vi äter pepparkakor året runt, de är så goda att doppa i kaffet om man inte har något annat. men formen får aldrig vara hjärtan eller annat som påminner om julpepparkakor. För de är heliga på det viset!!

  Vår hund var ungefär som era katter...drog på utgåendet och ville snabbt in igen. Så hela familjen gillar inte snön =)

  SvaraRadera
 3. Att promenera i torr fin snö, några få grader kallt är helt OK. Men hur ofta är det så? Därför instämmer jag i att snö borde förbjudas... helt onödigt...

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas