måndag 22 november 2010

Skitsnö

Vet att jag är tjatig, men jag avskyr, avskyr, avskyr snö i november. Tänk så underbart att kunna promenera och köra bil på bara senhöstvägar och tänk så mycket problem det genast blir när det fallit några cm snö över dem. Sladdrigt och halt och bara bara besvärligt.

Hade planerat att åka till Ullared i morrn em, tillsammans med dottern. Mötesplats Smålandsstenar. Tittar på olika vädersidor, och upptäcker att man inte är helt överens. SMHI spår snö hela dagen i morrn, yr.no spår inte alls lika mycket snö och uppehåll framemot eftermiddagen. Yr brukar ha mer rätt än SMHI.... hoppas att det stämmer denna gång också. Vi får se hur det ser ut på väderfronten vid tvåtiden i morrn och bestämma hur vi gör då..... Men denna skitsnö... Jag längtar till de milda höstarna och barvintrarna som vi hade under många år kring sekelskiftet.

Har varit på vägarna - med buss idag. Navet var målet för resan. Vi brukar åka dit med våra elever en gång per år, i sen hösttid. Vi hade valt vatten som tema i tre-fyran. Bra lektioner, som alltid på Navet. Bara lite för kort. En och en halv timme lektion, mer än två timmar på vägen.


Nu ska vi bara göra klart vikingatiden, så ska vi köra vattentema i klassen. Det finns ju hur mycket roliga experiment som helst att göra vad det gäller vatten. Ska bli intressant att se hur mina härliga elever fungerar när det ska experimenteras. Skam till sägandes så har vi bara gjort klassexperiment så här långt. Fegt? Bekvämt? Ja, det kan nog ligga lite i det. Men nu ska det bli annat åt.

Spinning om en stund. Bra sätt att röra sig. Igår var det zumba. Det är riktigt kul! Rörelseglädje, koordination, rytmkänsla. Tänkte på det, när jag försökte hänga med i den snabba takten, att en zumbalåt skulle vi göra i klassrummet varje dag. Tror på att det är utvecklande för alla, och lika bra för barn som för gamlingar.


Håller tummarna för att det inte blir så mycket av det skitvita som man hotar med.....Spanien på vintern ... jag har all förståelse för dem som löser skitvitproblemet på det sättet.

3 kommentarer:

 1. Halt var rätta ordet. Men härlig kramsnö för eleverna. Det var så vackert i morse. Inte lika roligt att traska runt i blötsnön på eftermiddagen.

  Navet har så bra NO-teman. Visst är det roligt att experimentera med eleverna. Har ni sett att det har kommit diagnoser i NO för år 1-6, DINO, finns på Skolverkets hemsida.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig helt och hållet! Snö ska vara vid jul o nyår, ev. i januari, sedan räcker det... :-) Absolut inte så här års innan vinterdäcken är på och så...

  SvaraRadera
 3. Halt vet jag inte om det var precis, men mycket snö hade vi i morse. Och mer blir det o jag som ska till Falkenberg i morgon bitti klockan sju. Det är bara att hålla tungan rätt i munnen och hoppas att bilen håller sig på vägen!!
  Men annars gillar jag det vita som lyser upp, för ljusare blir det allt =)

  Navet fick jag träffa när jag var på Skolforum, det var en trevlig bekantskap. Så det blir säkert bra!!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas