fredag 21 januari 2022

Inställt

 


"Funktionsvariation" ? Eller helt normalt?

Jag är en sådan som gillar att "flyga och fara", att ha något på gång i stort sett hela tiden. Det kan vara bakning, städning, promenad, gym, cykeltur hemmavid, men allra helst ska det finnas något extra, något man ska ta sig till för att uppleva något,  i alla fall varannan vecka. 

Hösten var bra. Äntligen kunde man komma ut på olika evenemang, både träffas i lite större sammanhang ( större sammanhang är för mig högst 20 personer,  att vara fler än så har jag svårt med) och uppleva professionell underhållning från en levande scen. 

Men nu är det kört igen!  Jag vet, bara att vänta ut  viruset. Det kommer att bli bättre, och det antagligen inom några månader. 


Två inställda evenemang denna helg. Eller, rättare sagt framflýttade.  Biljetter till Falkenbergsrevyn finns till i mars i  stället. Besöket på det Uddetorp beslöt vi oss för att flytta fram till våren. 

Greaseföreställningen skulle ha varit i mars 2020. Den har blivit framflyttad till i juni, Känns så där att gå inomhus på en musikal i den allra vackraste tiden. Inomhusevenemang är något som hör vintern till. Men nu är det som det är.

Quiz på Glasets hus i Limmared, det har det inte varit på ganska exakt två år. Nu är det tänkt att man ska starta igen.  Vårt gamla lag, bestående av fyra personer, är anmält.  Än är quizet inte inställt, men det är en vecka kvar......

Med Konrads femårsfirande är det också planerat lite  extra kul. Vilket kräver att alla inblandade är friska..... 

Spinningen, med 10 pers i rummet, funkade bra. Fyrtiofem minuter, inberäknat uppvärmning och stretch, det gick snabbt över. Spinning ÄR bra konditionsträning, då man är lite äldre. Naturligtvis var det bara jag som var 60 plus i gruppen....  Men åldern spelar ingen roll i sammanhanget, alla trampar på utifrån sina  förutsättningar.


Våren anades i början av veckan. Att den tycks ha blivit inställd, det är förstås bara att räkna med. 
Tror dock att vädret är betydligt mer vårlikt än vad de varit under några isande dagar.  Får bli en promenad strax, för att undersöka hur det är med den saken. 

27 kommentarer:

 1. Vi har inte planerat något. Förutom att jag och en kompis skulle åka till Tyskland, inget bestämt, bara prat, men vi kommer inte att åka i vår.
  Stefan fyller 55 år i mars, men vi väntar med hans kalas till sommaren. Yngsta dottern Sofie fyller 30 år i april, vet inte om hon och Stefan slår ihop sina kalas.
  För övrigt så får det bli som det bli.
  Det viktigaste är nog att vi inte ställer in allt här hemma, utan att vi lever så gott det går. Idag skiner solen och det är nästan vindstilla. Så jag har hängt ut tvätten.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får göra det bästa av den situation som är. Ett sammanslaget kalas till sommaren, det låter väl jättekul! Då är det med största sannolikhet lugnt på virus igen! Kram

   Radera
 2. Även våren ,ja förstår att du blir besviken, vi har inget planerat. Men att det flyttas fram eller inte blir något alls, är förstås inte kul. Håller med vissa evenemang och musikal passar ju just nu när det är kallt och mörkt och mysigt att vara inomhus. Nu hoppas jag med att det här viruset förvinner. Det tar aldrig slut!
  Hoppas firandet av Konrad kommer att fungera som planerat. Du kommer att få mycket motion alla fall, fast det tycker jag du är så himla bra på redan. Spinning tillsammans verkar kul ,-)
  Fina bilder tar du, fåglarna var himla bra bild, läcker!
  Ha det nu jättefint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bilden genom fönstret blev lite häftig.
   Man får ta det som det är. Det viktigaste det är att nära och kära mår bra.
   Allt därutöver är bara bonus!Kram

   Radera
 3. Jag undrar hur vår konsert i april kommer att funka. Har inte hört något om det. Känns dock inte helt okej tycker jag.
  Våren, ja den kommer när den kommer. Tror det kvittar hur gammal man blir, alltid tar man ut våren i förskott!
  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bättre väder idag. Blev en längre promenad än vad jag tänkt, tack vare vädret.
   Tror stt restriktionerna är borta i april. Men man vet ju aldrig med det här viruset. Detsamma!

   Radera
 4. Visst är det frustrerande! Sen skyller man på olika myndigheter, regeringen och experter, men de har ju inte haft någon kristallkula att blicka i. Därmed har vi inte kunnat göra annat än följa utvecklingen och göra vad vi kan för att få stopp på skiten...
  Jag behöver inte längre ha almanackan välfylld med aktiviteter. Men visst är det kul när/om man har något skoj inplanerat. Men eftersom jag inte går på konserter och andra typer av evenemang så är det rätt magert på den fronten. Hoppas du ska få njuta av några av dina emotsedda planerade grejer i allafall! Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer säkert så småningom. Såg lite tokigt ut i almanackan, då det mesta som finns noterat var överstruket. Ha en fin helg med dottern!Kram

   Radera
 5. Ja, nu är det mycket som ställs in så det känns lite som om vi är tillbaka på ruta ett. Samtidigt så misstänker jag att mer eller mindre alla snart har haft eländet och då bör det lätta om någon månad igen. Virus trivs inte så bra i värme så all anledning att se fram emot våren. Sedan hoppas vi bara att eländet inte muterar fler gånger för nu kan det räcka. Skulle det hända så är nog det troliga att det blir ännu svagare då. Ja ja, bara att vänta och se. Apropå se hade jag hoppats på en bild på din nya vas!

  Ha en härlig fredag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer nästa gång! Skrev inlägget då maken var i väg och handlade ..och där ingick inköp av 10 tulpaner. Kram

   Radera
 6. jo, man får ta dagen lite som den kommer nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går utmärkt när detvär en fin dag, som idag

   Radera
 7. Jag känner också lite av att vi är tillbaka, kanske inte på ruta 1, för där var värre. Inställt, det är väl ledordet idag.
  Dopet blev inte inställt, som vi skulle på, men vi vågade inte 5 personer i samma bil (där vi umgåtts och är vaccinerade) åka till en träff där ett magsjukt barn fanns.

  Ett steg i taget, är det som gäller nu. Glad jag fick en vecka ändå med yngsta, där nu deras familjebarn ligger i 39 gr feber. Och min yngste sons äldste son idag har Covid, alltså dopfamiljen.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott att slippa viruset. MSN får ta det onda med det goda
   Kram

   Radera
 8. Nu är jag absolut inte en som gillar att "flyga och fara". Det gjorde jag när jag var betydligt yngre. Så vid det här laget har jag vant mig vid att allt är inställt. Även om det inte funnits nån pandemi, så hade jag ändå inte gjort mycket mera än vad jag gör nu.
  Men jag tycker otroligt synd om "aktiva" människor som du och som har barn/barnbarn. Sedan kollade jag mina 6 grannar idag. De verkar vara totalt desperata vid det här laget. De spelade nämligen boule i tre minusgrader + blåst...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ute är bra! Fast jag skulle FRYSA på en boulebana. Promrnad är betydligt bättre.
   Att sitta framför tv och sticka funkar också för en orolig själ.

   Radera
 9. Min "träff" med mina barnbarn är inställda. 3-åringen har covid, 5-åringen i en annan familj, har fått vinterkräksjuka. Sjukdomarna kommer väl att spridas till syskon och föräldrar, så det blir nog ett längre tag innan vi kan träffas, misstänker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt! Magsjuka vill man ju inte heller ha. En månad till, så ska det nog lätta

   Radera
 10. Jag rör mig ju också gärna ute och trivs med det. Hitintills har det fungerat ok här i storstan även om smittan ökar här också. Men med tre doser hoppas jag på på att inte bli alltför sjuk.
  Vi hade också en del biljetter till olika event som Rival och Scalateatern men de är också uppskjutna.
  Hej och hå!
  Museerna här har öppet men man kan få boka biljetter i förväg. Ska på "Soppteater" nästa vecka och där har man glesat ut mellan borden och tar in 100 gäster.Covidpass och leg. måste tas med.
  Trist med barnbarnen sjuka och en del kan ju smitta men hoppas att ni snart kan ses. Skönt att du har skogen och spinningen men inte väger det upp. Det förstår jag. Nu håller vi tummarna för att smittan ska ge sig av.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ta det som det är. Inget att görs åt.
   Än har vi inte behövt ställa in motmorstisdag . Undrar om de klarar sig från omijron, killarna?
   Ava, i Malmö, har antagligen haft det i veckan och i kväll drickande hennes mamma en bild på rn febertempometer. Med temp över 38. Så nu var det hennes tur.
   Krsm!

   Radera
 11. Trist med en massa inställda trevligheter och jag förstår att du som är så utåtriktad lider. Själv är jag en hemmasittare.
  Lite ledsen för att två av barnbarnen är sjuka ... testades igår, men än vet vi inte om det är covid/ omikron, så den här helgen kan jag inte träffa dem som jag tänkt.
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt när saker blir inställda. Men det känns som om "alla" är sjuka nu. Mer eller mindre.
   Jag är nog mer en orolig själ än utåtriktad. Dagens grej går bli en ordentlig promenad. Detsamma! Kram

   Radera
 12. Trist med alla restriktioner igen, men vi har klart inget annat val. Förhoppningsvis ska det lätta fram emot våren. Åtminstone känns det lite lättare när man kan var mer utomhus utan att behöva frysa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut ! Helt häf idag. Får vänta med utomhus tills eftermiddag

   Radera
 13. Haha, jag ska snart ta mig an resten av ditt långa härliga inlägg, men måste bara säga att jag vet vem du syftar på som kallas influencer, fast varför hon är det vet jag inte. Jag såg Robinson, missar det aldrig, ett riktigt favoritprogram. Och jag reagerade redan där på hennes avsaknad att något mellan öronen. Sen blev hon bachelorett med hela svenska folket, det programmet skulle jag aldrig ägna en minut åt, men jag såg ett klipp när hon gjorde sitt val. En mycket förvånad man fattade ingenting när han blivit vald. Sen såg man paret i en efter-programmet-show där det visade sig att de inte haft någon kontakt efter programmet. Heder åt den mannen...
  Nu ska jag läsa om dina (o mina?) bloggvänner

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas