Jag hittade idén till denna ordlek  hos Dittemitti. Tyckte att det lätt lite kul och tänkte prövaTolv svar vill man ha i denna kedja! Det kan vara svårare än du tror. Du får inte använda Google! Fast du lär knappast behöva någon hjälp. Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar. Och tillägg , som jag gjort, kan du självklart strunta i.

Med mig själv som utgångspunkt

Namn: Anna-Lena 

Djur: Angorakatt. Hade en när jag var barn. Tussie hette hon. Katten sprang ut genom dörren en julaftonskväll då tomten kom. Sen dess var hon försvunnen.

Pojknamn: Teofil   Det är den vanligaste morgonmaten för min del

Färg: Lila Det var min favoritfärg som barn, ja, större barn då, mellanstadieåldern. Hade lila manchesterbyxor. Snyggt! En lila stickad klänning. Synd att de inte finns kvar.... fast, det är klart, de hade inte gått att få på denna tant

Film: Apornas planet. Första inspelningen. En av de första filmer jag såg på bio. Åkte med rälsbussen från Rångedala in till "stan", Borås. Filmen gick på Röda Kvarn. Kommer fortfarande ihåg slutscenen, och hur ledsen jag kände mig då jag insåg vad filmen handlade om.

Något du bär: Tofflor. Eller de kanske bär mej. Behöver ha tofflor på inomhus- eller skor- annars blir ryggen ond och säger ifrån

 Något du gärna dricker: Rödvin  Läste igår, till min glädje, att ett glas rödvin om dagen, är nyttig medicin för tant. Några koppar kaffe eller te därtill, en stunds motion, några kilos övervikt och en god natts sömn. Det är en dunderkur! Passar mig utmärkt!

Mat du gillar:  Nudelwok. Med grönsaker, kyckling och räkor. Makens specialitet. 

En grej från badrummet: Kakelvägg och kakelgolv. Har inte tröttnat på det ett dugg, fast vi haft det samma i 42 år.

En plats du besökt: Venedig  Kul att se den berömda staden, men hu, så dyrt allt var. 

Anledning att vara sen: Gångproblem. När knäet strejkade, så var det snigelfart som gällde

Något du haft men inte saknar: Modem. Kommer ni håg när man ringde via telfonlinjen och det tutade och sprakade innan man kom ut på nätet? Ringde någon på linjen, så bröts uppkopplingen.
 
Kopiera, skriv in dina egnasvar! Och lägg in en länk till inlägget som kommentar så vi andra kan kolla! Kanske bjuder du på en spännande träda-fram-are?
Lycka  till!