söndag 25 december 2022

Bilder från en fridfull julafton ( nästan iaf)

 


Åtta minusgrader. Solen visade sig. Så passande att få uppleva lite blekt solsken på självaste julafton. Hönorna hittar lite korn att picka i sig. eller också är det bara iskristaller. Kalla om näbben tycks de inte bli.


Hästarnas vinterpäls är tjock, Ingen som behöver några värmande täcken. 


I var och en av de fyra boxarna hade "hästmatten" gjort det lite extra julaftonfestligt.


Nog är det så att hästintresset återspeglas även på det julpyntade matsalsbordet. Ett bord som oftast är helt översållad av legobyggen. Kul att svärmors/farmors vävda dukar används. 



Varje jul, ända sedan Konrad var baby ( eller  nästan årsgammal då) har mormor,fototanten, fått till ett familjefoto. I år var det svårt. En av killarna hade bestämt sig för att han inte ville vara med och bara tramsade....


När han sen fick vara "scenograf", och bestämma hur man skulle sitta, så gick det riktigt bra!


Pappan i familjen, är en riktig spelnörd. Vet inte hur många hyllmeter spel som finns i huset. Innan barnen kom, så spelade vi alltid spel då vi sågs. Nu har det varit en paus på nästan sex år. 
Men oj, nu är båda killarna redo för sällskapsspel.


Han som snart är sex, klarar förstås betydligt svårare spel, och är mer uthållig än sin nästan två år yngre lillebror. 
Riktigt, riktigt roligt att kunna umgås över sällskapsspel igen. 


En stunds bokläsning med pappa, tilltalade den lille tomtenissen.


Julmat, det är inte min grej. Överhuvudtaget har jag svårt för "blandmat". Men en god sallad, tackar man inte nej till.  Åt förstås lite av det andra också, men utelämnade mycket. 
Riktigt gott att julmatstiden nu går mot sitt slut....


Kommer inte tomten snart? Hörde jag något?

Nu var det så att tomten inte hade tid att komma in. Han hade lämnat ett brev samt klappar i mängd utanför uterummet.

( Det fanns ingen tomte-kandidat hemma hos grannarna, denna julafton. Och att klä ut pappa eller morfar till tomte, det skulle Konrad ha genomskådat direkt. Vore synd att ta ifrån honom tomte-tron. )

Killarna tyckte det var helt ok att tomten lämnat paketen utanför. De har ju träffat flera tomtar under adventstiden. Det viktigaste var klapparna.



Det som varit en fridfull julafton, övergick till rena kaoset. 
Det är så en julafton ska vara, tycker jag. 


Glada barn, som storknar i paketöppnarglädje. 



Mycket att leka med, och att bygga utav. Och härligt kaos. 

En fin julafton. 

Saknade förstås Karin och hennes familj. Nu var det inte planerat att de skulle komma uppåt förrän på annandagens kväll, och stanna ett par dagar. Det är många som drabbats av covid och andra virus just nu, och Karins familj hör dit. Vi får ses när tid finns och alla är friska. Det går att ha julklappsutdelning efter nyår också. Det är inget som förfars. Tror dock att jag ska skicka någon eller några grejer redan på tisdag....så de är framme innan nya året börjar. Vad tror ni det kan vara? En tidsrelaterad sak, är ledtråden.

God fortsättning på juletiden!


En bild kom från Johanna, på förmiddagen. Två och en halv timme tog det för lego-experten/nörden Konrad att bygga upp den sedan länge "beställda " julklappen från mormor och morfar. En brandstation med både brandbil och brandberkämpningshelikopter.



16 kommentarer:

  1. Mysigt! Ingen kaos, paketen ska öppnas en i taget :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Men många blev de... //Anna-Lena

      Radera
  2. Så fina och trevliga bilder från er julafton! Så synd att alla inte kunde vara med men det känner man ju igen. Även hos er blev det bra ändå. Någon tomte dök inte upp hos oss heller nu när vi bara var vuxna men den lilla familjen fick besök så flickorna blev nöjda ändå.
    Julmat är inte min grej heller så det blev inte mycket mat för min del. Tyvärr blir en repris i kväll för vår pizzeria har tyvärr stängt...

    Önskar er en god fortsättning!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska oxå ta några tuggor överbliven mat ikväll. Men sen är det nog!
      Kram

      Radera
  3. Det var verkligen en lyckad julafton. Jättekul! Å julen är ju till för barnen enligt mig. Konrad och K-P verkar ha haft hur roligt som helst. Duktigt att bygga upp brandstationen på två och en halv timme. Grejen med "tema-lego" är ju att kunna följa instruktionerna har jag förstått. Om man får "vanlig lego" triggas visst fantasin hos barnen.
    God fortsättning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han älskar verkligen att bygga efter instruktion. Och även fritt. Ha det fint BP

      Radera
  4. Det blev begränsat firande här också. Idag har vi firat mamma 90. Helt slut sitter vi nu i soffan hemma hos Mellan.
    God fortsättning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är nog så för många denna jul. Men vilken fräsch mof du har. Ser ut som 50...Vilka gener du har! //Anna-Lena

      Radera
  5. Vilka fina foton från er julafton! Jag tycker jag varit proppmätt på julmat sen förra lördagen, men nu börjar jag tröttna..eller kanske det blir en sillmacka nu ikväll...oops!
    God fortsättning på julen!

    SvaraRadera
  6. Blev två skinkmackor. Men nu är det slut med julmaten. I och för sej risk för skinkmacka i morrn kväll oxå....Den tar ju inte slut så fort! Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
  7. Det ser så mysigt ut på ert julfirande. Visst är det trisst att sjukdomar grasserar, men inte ovanligt i juletider.Vi gillar också att spela spel när vi träffas, i år ett helt nytt spel. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul med spel. Fast de får inte vara för långrandiga. Bättre att spela flera gånger. Kram//Anna-Lena

      Radera
  8. Månne det är en kalender som är på väg till Karin med familj? ;) Så trevliga bilder med glada pojkar och spel och annat trevligt innan tomten lämnade paketen utanför. Vi spelade också spel igår kväll. Mycket trevligt. God fortsättning! Karin-kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt med spel.
      Rätt gissat. Beställde tre foto/familjekalendrar med foton från året. Är ju bra om den kommer fram innan nyår. Har förpackningen kvar, så det är lika bra att skicka iväg i morgon. Kram//Anna-Lena

      Radera
  9. Vilken härlig inramning på julen med hönor och hästar! Vi spelade också sällskapsspel, det var riktigt skoj. Vädret ska vi inte prata om, -18 ännu på juldagen o idag två plus och snöblandat regn. Tur man har dubbade kängor säger jag bara. Tyvärr har många varit sjuka och andra har varit helt insnöade o inte kunnat åka dit de tänkt i jul. Man ska nog inte ha alltför högt ställda förväntningar på just den dagen på året. Så fint med piano i huset förresten. Hoppas den används flitigt.
    Kram från pörtet

    SvaraRadera
  10. Verkligen trevligt att ses och jag förstår att det blev en fin julafton på alla sätt. Fina bilder. Och visst är det roligt att spela sällskapsspel. Och även de små lär sig ju sanbbt och brukar vara fenomenala med allt där en ska komma ihåg saker.
    Vad gäller julmaten vill jag inte ha den. (Vi slog till på hummer och andra skaldjur. ) Och inget annat än lutfisken och kanske ev. grisfötter är ju speciellt just vid svensk jul. Allt annat äter en ju året om-
    Gissar också på att du ska skicka en personlig kalender.
    Önskar dig en trevlig annandag
    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas