torsdag 29 december 2022

Stekt fläsk

 Stekt fläsk är gott! Det är många som tycker så. Inte bara bonnungar, sådana som jag, alltså . Stekt fläsk ingick ju i uppväxtens tämligen feta diet. Undrar förresten hur mycket den maten lagt grund till hur man ser ut? Tror dock att genetiken spelar större roll!


Torsdagar serveras det stekt fläsk på Glasets hus i Limmared. Eftersom vi aldrig steker fläsk här hemma numera... det är så osigt... så gäller det att passa på att avnjuta rätten på lokal. Normalt är torsdagar arbetsdagen. Men nu är det jullov, så då var det fritt fram. 

Passade på att använda två av presentkorten som vi samlat på oss genom quizvinsterna. Gratis är gott!  Lagom hårt stekt, inte alltför salt fläsk, samt potatisbullar, sallad och lingon. En lunch som fortfarande ger mättnad!


Det var mycket folk som ville äta stekt fläsk. Gissningsvis folk som även besökte de torsdagsöppna antikvitetsaffäretna i Limmared. 

Blev lite förvånad när även de fyrbenta kom med in i lokalen. Inte bara denna pudel( ?), utan även en vit lurvig sak, som tyckte att det var lite långtråkigt och protesterade genom att skälla.

Helt ok för mej med hundar, men som sagt förvånad. Har inte sett några fyrbenta på den restaurangen tidigare.


Datum för hela årets quizkvällar var anslagna. Sista gången för året, det är den dagen jag fyller 70. Nä, jag vill inte fira den dagen med ett quiz....Men å andra sidan... Vad vet man om hur det är om elva månader...

Passade på att åka till Tranemo och handla. Mycket folk ute i samma ärende. Vilket gör, att man i en litet samhälle, träffar bekanta att byta några ord med.

Snö igår! Regn idag! Riktigt mellandagsväder!

27 kommentarer:

  1. Du har elva månader på dig att fundera inför jämna födelsedagen! Kanske du sitter där och äter gott fläsk, för stekt fläsk är gott när det är vällagat.
    Det begränsar kundunderlaget förstås när hundar får komma in i restaurangen. Det finns pälsallergiker och då går det inte att besöka den restaurangen men jag vet att det blir flera som öppnar för att låta husdjur, som hundar och katter få komma med ut med husse och matte på restaurang. Säkert har företagaren tänkt till före.
    Ha det mellandagsgott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Står inget på dörren om att hundar är välkomna. Stor lokal... men buffemat...under lock.
      I de hund-öppna lokaler jag tidigare sett, så har det varit tydligt anslaget på ytterdörren. Kram//Anna-Lena

      Radera
  2. Potatisbullar är gott, blir sugen. Presentkort kan vara osäkert ibland…

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Men inte på Glasets hus.

      Radera
  3. Stekt fläsk ÄR gott! Precis som du har jag aldrig stekt fläsk här hemma - samma anledning. Om potatisbullar är lika med raggmunk så åt jag den rätten i tisdags. Torsdagar är det ärtsoppa med pannkakor som är huvudstadens "nationalrätt". Och den kombon är jag inte så förtjust i...

    Vad märkligt! Ibland har jag en känsla av att vi är "synkade". Fikade på "Startboxen" med en kompis idag. Å jag reagerade precis som du - där kom det tre sällskap med hundar in i lokalen. Små hundar visserligen, men ändå. De serverades dessutom en skål med vatten. Trodde att det var förbjudet att ha hundar med på restauranger, men uppenbarligen inte. En väldigt smart affärsidé av din restaurang och mitt café - att välkomna hundar drar ju folk, och inte så litet heller. Är rädd för hundar och gillar dom inte. Men de tre jyckarna idag "höll sig på sin kant", skällde inte och störde inte heller så... Inga skyltar på mitt café/min restaurang heller. Det är liksom underförstått verkar det som.
    Kul med era quizkvällar. Det är ju så typiskt engelsk, och jag känner så väl igen det. Tyckte det var himla roligt att vara med där, även om jag inte kunde bidra med kunskap. Men det är du ju betydligt bättre på:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våra quiz är ju på svenska... och enkla dessutom! 🙂

      Tycker ändå att det är lite konstigt att det inte är skyltat att hundar är välkomna.

      Potatisbullar är mindre, tjockare och mindre krispiga. Som hamburgare ser de ut i formen. Goda! Årt lite väl många..( 4). Rent frosseri. Lika många fläsk. Mättade hela dagen.

      Radera
  4. Vad gäller det stekta fläsket hade maken glatt tagit sig an det. Men jag hade avstått fläsket. Potatisbullarna och lingonen hade jag gärna tagit mig an. Grattis till vinsterna. Och så bra med ätbara vinster på "quizzen". Bra också att datumen redan är klara inför nästa säsong
    Här i huvudstaden är numer hundar välkomna på många restauranger. Men de får inte socialisera eller skälla. Då åker de ut. Att ligga stilla under bordet brukar vara tillåtet. Numer är det ju restaurangägarna som bestämmer om hundar är välkomna eller ej.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så det ligger till..
      Med hundar...
      Den ena handen i lokalen borde nog gått ut. Men matte och husse satt lugnt kvar, trots att de ätit klart.
      Skulle kunna vara så att de väntade på ett ( försenat) tåg. Lokalen fungerar också som vänthall till Kust till kustbanan

      Radera
  5. Stekt fläsk är väl bland det godaste som finns. Men det är nog inget som kommer att tillagas inom de närmsta åren här i köket 😁
    Lycka till med Quizen under 2023.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Bättre att äta stekt fläsk på restaurang! Många som tänker så, tycks det Mycket folk på Glasets hus igår, trots att vi var där efter kl 13

      Radera
  6. Jag älskar stekt fläsk, men med potatis och löksås till. Jag lagar det hemma, så det blir som jag vill ha det. Dock är städningen efter inte så rolig.
    Jag gillar inte hundar i affärer och på restauranger. Jag förstår att hundägare får spel när jag säger det, men hundar är djur, affärer och restauranger är för människor. Allt har sin tid och personligen anser jag att djuren har det bättre hemma.
    Tänker du fira din födelsedag? Annars är det väl inget fel att quisa? Det gillar du ju att göra. Du kanske vinner stort! Men du har som sagt gott om tid att tänka!
    Ha en fin nästsista dag på året! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har gott om tid att fundera. Långt dit... som tur är. Ha det gott!

      Radera
  7. Nu blev jag väldigt sugen på min mammas stekta fläsk och hennes rårivna potatis till. Tänk vilka associationer man kan få av ett blogginlägg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så är det ju. Stekt fläsk är gott!Mitt barndomshem fläsk, de var i mycket mindre bitar än dagens. Och ganska hårt stekta. Skålen var god! Kram//Anna-Lena

      Radera
  8. Perfekt med presentkort ju! Stekt fläsk, nja..jag som säger att jag äter allt, men kanske inte stekt fläsk! Hundar som skäller på restaurang, nej det vill man inte ha?
    Kul med quiz, men tror inte att du firar din födelsedag med "quizzande".
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Långt dit. Mycket kan hända! Vi är många som gillar stekt fläsk... men allt kan man ju inte gilla. Kram

      Radera
  9. På den restaurangen hade jag gärna varit med dig. Älskar maten och hundarna hade jag välkomnat. Men inte den skällande hunden ... de ska kunna uppföra sig. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att den var uttråkad. Lång väntan. Men den ska vara tyst för det. Vi äg många som gillar det stekt fläsket.//Anna-Lena

      Radera
  10. Jag hör nog också till dom som gillar stekt fläsk. Minns att jag var ovanlig i skolan för jag älskade bruna bönor och fläsk, var tämligen ensam om det. Här blir det ibland raggmunk och fläsk och då är det husse som lagar.
    Önskar dig en fin nyårsafton och ett Gott Nytt År!

    Kram

    SvaraRadera
  11. Bruna bönor tog det ett tag för mej att lära mej gilla. Nu tycker jag det är så gott! Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera
  12. Du har så rätt med denna rätt. Vi hade också stekt fläsk på menyn i mitt barndomshem på landet, men nu är det åratal sedan jag åt det. Skulle faktiskt vara gott, känner jag.
    Det brukar stå angivet om hundar är välkomna på restaurangen. Märkligt, men kanske det var vanligt att hundar var där.
    Vill önska dig och din man ett riktigt Gott Nytt År.
    Kram från Wiolettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har aldrig sett hundar där tidigare. Så det kändes lite märkligt. Men det stör inte mej...
      Vi är många som gillar stekt fläsk!
      Gott Nytt År! Kram//Anna-Lena

      Radera
  13. Stekt fläsk i alla ära - jovisst är det jättegott - men det är husets fasad som verkligen är en höjdare! Så kreativt! Gott nytt år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glasbruket i Limmared är från 1700talet. Det är fortfarande i bruk. Kommunens näst största arbetskraft. Agardh.
      Glasets hus kom till för ungefär tjugo år sedan, och har glasbrukets gamla symbol i sin fasad. Värt ett besök!
      Tyvärr så har man just nu ingen glasblåsning på gång i hyttan. Elen blev för dyr. Förhoppningsvis kommer den igång till sommaren igen. Väldigt vackra saker tillverkas av välutbildade glasblåsning inne i hyttan; hjärtat i Glasets hus
      Gott Nytt År! //Anna-Lena

      Radera
  14. Här hemma tycker 50% av oss om stekt fläsk men det är inte jag som gillar det. Äter det aldrig men allt är en smaksak. Vet att många uppskattar det mycket.

    Det verkar som om fler och fler restauranger är toleranta mot hundar och på många är de välkomna. Bra tycker jag som hundägare men inser också problematiken för allergiker.

    Din sjttioårsdag tycker jag att du ska fira på annat vis men vad vet vi om framtiden. Vi kan i alla fall hålla en tumme för att den blir bra.

    Nu önskar jag er ett gott slut och ett Gott Nytt År!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut ok för mej med väluppfostrade hundar på lokal. Vet inte hur vanligt det är med allergier mot hund. Är nog vanligare mot både katt och häst. Och de djuren får snällt stanna utanför.
      Fläsk är nog vattenpelare. Men vi är många dom gillar...och som bara äter det på lokal. Vill inte ha det oset hemma.
      Skulle nog vilja göra något annat på 70årsdagen. Men vem vet hur det är då...//Kram Anna-Lena

      Radera
  15. Qizzfolket tar sommarlov redan i maj ser jag, "ler", en synnerligen trevlig aktivitet om frågorna är bättre än de brukar vara i t.ex PRo. Där lever man kvar i gamla tider med musik från 40-tal och gamla krig o annat elände. Tror jag kunde kanske en av frågorna när jag var med en gång, det räckte. Älskar ju frågesport annars så det var en besvikelse. Kramen

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas