söndag 19 januari 2020

Bingo!


Svägerskan undrade om vi hade lust att åka med på trubadurkväll, innehållande någon typ av quiz, i Svenljunga. Hon hade mobiliserat en stor del av byns gravt medelålders  och nypensionärer  att bege sig till grannkommunens centralort denna lördagskväll. Visst ville vi åka med, det är inte så ofta man gör gemensamma byfolksutflykter.
Tony´s restaurang är en hamburger och pizzarestaurang.
Jag är ingen hamburgerälskare normalt, inte vad det gäller hamburgerkedjornas utbud, men här blev det bingo direkt, då jag valde en burgare med chévreost, valnötter och bacon från menyn. Med coleslaw till. Hamburgare i alla ära, men detta var en helt annan rätt än vad jag till nöds tvingat i mig på snabbmatsställen. Det var gott, supergott!

Quizaktiviteten, den bestod av ett bingo. Ett rutnät med nio rutor, det var bingoraderna, De var BINGO-giltiga enbart horisontellt.
Under rutnätet fanns en lista på 40 - 50 olika artister/band. Vart och ett lag fick sedan välja nio namn ur listan och  fylla de nio rutorna med.
Trubaduren spelade sedan låt efter låt, och spelades de artister som fanns på vår bingobricka, så fick man "kryssa" rutan.
Vårt lag lyckades få in alla BINGO-raderna, en rad, två rader och tre rader, först av alla.
Vinsten var rejält tilltagna presentkort på Tony´s. Räcker nästan till en hamburgare eller pizza till alla oss bybor.... för nu måste vi ju åka dit igen och använda vinsten.

En kul variant på quiz, tyckte jag. Här var det inte kunskap som gällde i första hand, speciellt som alla artister presenterades efter varje melodi, har var det rena slumpen som gjorde om man fick bingo eller inte.

En enkel grej som man skulle kunna använda i skolan, i många ämnen. De allra flesta tror jag. Tänker att min lilla mattegrupp i tvåan kunde träna på addition och subtraktion via en liknande ruta i morrn. ...


Idag har vi absolut kunnat ropa BINGO, vad det gäller vädret. En sådan fin och solig dag det blev, när väl morgondimman lättade.
Tog två promenader efter det att jag bakat två sorters fikabröd.
En före lunch och en efter lunch.
Aktivitetsklockan signalerade BINGO på 10000 steg en bra  bit innan jag kommit hem från eftermiddagspromenaden.
Lite dumt att låta de där stegen bli så styrande. Vill ju gärna få till 10 000 stegs-bingo minst fem dagar i veckan. Samtidigt så är det jättebra, den där lilla datorn på armen, ser till att jag kommer ut och rör på mig.


Hälsade på väninna Karla på eftermiddagspromenaden. BINGO igen! Där fick jag se hennes omtalade, ovanliga amaryllissläkting " Äkta makar" i full blom. Så jättefin, och så roligt att se en så ovanlig blomma. Hon hade knopp i flera krukor, så har jag tur, så kan jag ropa BINGO vid fler hälsapåtillfällen.

8 kommentarer:

  1. ÅÅhhhh vad roligt, och vilken toppenidé du fick till matten :) En sån där blomma har jag aldrig set eller hört talas om!! Vacker <3
    Ha en fin söndagkväll :)

    SvaraRadera
  2. IbVäkdigt speciell blomma. Så vacker. Kul att få se den i blom. Har det varit fin väder j norra delen av vårt land idag oxå? //Anna-Lena

    SvaraRadera
  3. bokbingo har jag gjort på bokbloggen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha. Funkar nog i de allra flesta sammanhang.

      Radera
  4. Så bra när man får idéer från olika håll! Det var verkligen en ovanlig amaryllis! Eftersom jag inte har några gröna fingrar så lär en sådan aldrig hamna hemma hos mig. Ha det bra,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas, hoppas att det blir någon extra lök som jag kan ta över. Karla visade hur det kom nya små lökar i någon av krukorna.

      Radera
  5. Det är väldigt stor skillnad på snabbmatshamburgare och en burgare som serverad på restaurang. Den senare varianten tycker jag är så god men annars får det vara för min del.
    Vilket trevligt bingo och definitivt en idé som skulle kunna användas i skolan. Eleverna tycker oftast om när det finns med ett tävlingsmoment.
    Vilken fantastisk blomma så där hade jag också ropat bingo!

    Kram och ha en fin måndagskväll

    SvaraRadera
  6. Testade med tvåorpå matte. Subtraktion. Kan säkert få till som begrepp om Norden med femmorna alldeles snart.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas