lördag 11 januari 2020

Nöjd

Minns så väl när skolchefen stod där i matsalen på vår förra skola och talade om att vi hade gjort ett bra jobb, men att man alltid kan bli ännu bättre.
Kände en stor lust att gå fram och strypa karln, den gången, men det är klart, det gör man ju inte mitt framför näsan på folk. Inte om man vill ha sitt jobb kvar. Ett jobb som jag alltid varit väldigt nöjd med.

Eleverna ska ha sina IUP, även de som är superambitiösa och gör jättebra jobb, ska författa nya mål att  jobba mot. Det har hänt flera gånger att jag, tillsammans med elev och förälder, skrivit att vi är nöjda med det jobb som görs och vårt mål är att fortsätta på samma sätt.

Nu läser inte skolchefer IUPer,  ( alltså elevens individuella utvecklingsplan)- Det gör nog aldrig rektorer heller, det har de inte tid med. Så jag har fått behålla mitt jobb i alla år, trots att jag varit tämligen nöjd med vad både mina elever och jag själv uträttat.

Man måste få vara nöjd och vila i det. Om man vill bli ännu mera nöjd, så måste det komma från en själv, inte vara krav från någon annan,


Blev jättenöjd med fotoboken som kom med posten igår.
Länkar de  foton som jag lägger ut på Instagram till Facebook, och på Facebook fanns en annons om att jag kunde beställa en fotobok med alla mina delade foton.
Jättefin bok, inte så jättedyr heller. När jag gång efter annan bläddrat igenom boken  så anser jag mig vara till 80 % riktigt nöjd med fotona. De andra de duger de också, jättekul att se tillbaka på 2019 genom bilder.


Nöjd är jag också med dagens förmiddagspromenad. 8 km och nästan 11 000 steg.
Ja, jag är faktiskt nöjd med aktivitetsklockan, inköpt för två år sedan, som så ofta ser till att jag får till ordentliga rundor, då jag har tid med det.


Läste någonstans ( eller kanske hörde) att någon ( forskare ?) kommit fram till att det räcker med 6000 steg om dagen för att man ska känna sig nöjd.
Bra att ha två olika mått att utgå ifrån, för då kan man ju faktiskt känna sig nöjd de allra flesta dagar.


Nöjd är jag också med att jag plockade fram noter, alltså riktiga noter med både bas och diskant noter, och satte mig framför pianot en stund. Det var länge sedan som jag senast tränade vänsterhanden mer än på ackord. Det var svårt! Men om jag återkommer till pianostolen, med samma noter framför mig gång efter annan så kommer det att bli bättre.
Man måste träna för att bibehålla en färdighet.


Tog fram gitarren, laddade ner en app och fick den stämd också. Utifrån riktiga frekvenser. Gitarren
 ( inte ofta använd den heller nuförtiden) har haft inbördes stämda strängar. Det visade sig att de låg en halvton för lågt. Supernöjd med lyckad stämning, nu när instrumentet  ska bli utlånat till musik/gitarrundervisning i mindre grupp under några veckor.
Är förresten nöjd med att jag tillsammans med kollegan, kan se till att eleverna får med sig allt som står i läroplanen angående musik,


Ytterligare saker som jag är nöjd med: Att jag fått igång skrivandet och bloggandet igen. ( Får tacka alla  nyfunna vänner för det)
Att dagen har blivit ytterligare tre minuter längre jämfört med igår.
Att vardagen är här igen, och att jag utför ett viktigt jobb under mina tre dagar i skolan, trots att jag egentligen är pensionär...
Att jag oftast känner mig nöjd med tillvaron.... och om jag inte gör det, har förmåga att hitta på något som gör mig nöjd.



9 kommentarer:

  1. fint ljus, inte gjort fotobok, men fått några av barnen

    SvaraRadera
  2. Vilket fint inlägg du gjort <3 både i text och bild!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Finaste rundan fotomässigt sett!

      Radera
  3. Härligt inlägg med fina bilder! Jag är inte på Instagram och knappast på FB heller ... men kul med en fotobok! Har gjort några fotoböcker tidigare, men numer har jag inte råd ... kanske kommer bättre tider någon gång :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lägger ut mycket bilder på Instagram. Och så kul att de kunde bli en fin bok. Så nu fortsätter jag med det!

      Radera
  4. Så har jag också skrivit i elevers IUP och både eleven, föräldrarna och jag har varit nöjda med det. Har man en duktiog och ambitiös elev som arbetar bra och tar ansvar för sina studier så är det väl ett utmärkt mål att fortsätta så. Jag tycker det blir så krystat att man ska tvinga fram något "bara för att". Hittills har jag också jobbet kvar så det är nog ingen som lusläser.

    Fotoböcker är väldigt trevliga och det är ett bra sätt att samla bilderna.

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  5. Kul att höra att någon mer vågat vara nöjd med elevernas prestationer. Är inte helt vanligt , många känner pressen att de måste krysta till det. Ha en god arbetsvecka med eleverna.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas