onsdag 15 januari 2020

Retorik


Började jobba lite med retorik med femmorna idag. Har anmält klassen till retorikmatchen. Visst vore det kul att få åka till Stockholm och TV-huset ännu en gång!

Dagens uppgift var att vi skulle jobba med ethos, patos och logos i samband med att vi repeterade Sverige i so. Man skulle "övertala" en person som behövdes i Sverige att flytta hit.
Flera grupper ville ha kockar från  Italien eller Thailand som skulle öppna en pizzeria respektive thairestaurang i Grimsås, Någon grupp inbjöd en dansk handlare att öppna affär.
Flera var riktigt bra i sin retorik.
Sist kom detta.
Ethos var så starkt så att jag nästa började gråta. Eleverna fick jobba fritt den sista kvarten av lektionen.


Kära Anna-Lena, Du är en av dom bästa lärarna, INTE FÖR ATT SMÖRA. Snälla stanna kvar hos oss, vi vill ju att du ska uppleva den nya skolan tillsammans med oss.

 Du är bra på SÅ många sätt, När man ser dig på morgonen känner man glädje i hela kroppen,det är som man får en start kick på rumpan. VI vill ha dig som lärare i sexan! (tillsammans med Mari).

Vi vill att just DU ska hålla i lucian, Du har jobbat här så länge och vi kan slå vad om att ingen någonsin har ogillat dig. Det kommer bli dumt och tomt utan dig. Vi vill att du jobbar kvar tills vi (klass 5) har börjat i sjuan!

 Du kanske kollar på en lyxlägenhet i Spanien,Skit i det stanna kvar här.
Här i Sverige så har vi mycket att göra! Vi har t.e.x fjällvandring uppe i fjällen,ta med ett tält och sov i naturen, som mat kan du plocka lite bär och svamp,för här finns allemansrätten
 så då kan du göra allt som vi precis berättade.

Här har vi också gott om mat om det skulle bli krig, Vi har massor av odlingar och massor av djur som vi kan slakta.
Det finns också väldigt fina ställen att besöka här i Sverige som tex globen,turning turso,Liseberg och Gröna lund, såklart finns det fler intressanta ställen men det var bara några exempel. Så vi ber dig stanna på vår skola och flytta inte till Spanien.









 





4 kommentarer:

  1. Men ååååå så fint skrivet av eleverna, jag förstår att det känns i hjärtat, så underbart att känna sig så älskad <3

    SvaraRadera
  2. Jag fattar inte vad WP har emot dig ... de uppdaterar inte alltid dina inlägg ... det här t.ex.
    Spännande med Retorikmatchen! Brukar lyssna på radion ibland och ungdomarna är verklige duktiga!
    Önskar dig och dina elever Lycka till när det blir så dags!
    Underbara ord från dina elever ... härligt att få känna sig så omtyckt - och det är du säkert värd!

    SvaraRadera
  3. Tror att Wordpress blev lite sura då jag aldrig köpte konto där. Var med vi något som hette Webbstjärnan med elever i många år, genom Wordpress. Fick alltid frågan om jag ville gå över till betalkonto. Tackade nej.... Nä, det kan de förstås inte veta... blir väl så ibland ändå. Ha en god helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas