onsdag 8 januari 2020

Slut

Jag gillar när saker tar slut. Tycker om när något är färdigt, när något ät tömt, och man kan börja om på nytt.
Det kan vara det sista i en filförpackning, det kan vara ett längre ämnesområde i skolan.Småslattar är inget kul att ha i kylskåpet eller skafferiet. Ett arbetsområdet har sin process som också är roligt vara en del av, men det är alltid en go känsla då man gått i mål och är redo att hugga in på något nytt.


Det sista riktiga julgodiset tog slut idag. Skumtomtarna är borta sedan länge, och idag kände jag mig nästa tvingad att se till att även detta märkliga, men ganska smakrika,  gelegodis tog slut.
Konstigt, att man så gärna hjälper till att ta det sista vad det gäller  godis!

Nu är julen slut. Åtminstone i vårt hus. Det är en av årets bästa känslor, det när alla tomtar är nedpackade igen, när det stickiga riset ( vi har haft tallris i stället för gran under några år) återbördats till naturen, då elljusstakarna är borta och de sju ljusen i Toarpskronan är nedbrunna.

Tog en promenad i månljuset efter det att första skoldagen för min del, planeringsdagen, var slut. Insåg att vi i vanlig ordning var de första i byn, som gjort slut på julen.


Så finns förstås denna retsamma växt. Antingen så tappar den blad och tar slut före jul, eller också står den fin och växer till sig ända fram till vår och sommar. Den får väl stå i de övergivna, men inte slutkörda, växternas fönster. Det är rätt trångt där nu, med ett två julstjärnor, någon svärmorsrosett och ett antal orkidéer som man tror ska blomma igen.


Det finns saker som man förstås inte vill ska ta slut. Energi, Vänskap. Välmående. God hälsa.

Men  vad det gäller det lilla i livet, så gillar jag att tömma i botten och att kunna ta ny sats igen.

6 kommentarer:

  1. Du gillar när saker tar slut ... jag gillar när saker börjar om ... som måndagar, som startar en ny vecka, eller en ny månad som bara ligger där framför mig, som ett nytt ritblock med vita sidor, ett sånt som man fick som barn. En sak jag gillar när den tar slut, det är när julen är över! Här är den också bortplockad, nerpackad och inställd längst in i garderoben :)

    SvaraRadera
  2. Fast...något måste ju ta slut för att det ska börja om. Tror f.ö. att jag gillar måndag mer än söndag. Fast fredag och lördag gillar jag mest...

    SvaraRadera
  3. haha, kul inlägg.... klart en ska ta vara på slattarna :) även i shampooflaskan

    SvaraRadera
  4. Men det är gott att öppna en ny!

    SvaraRadera
  5. Jag tycker också det är skönt när vissa saker tar slut. Man betar helt enkelt av och kan gå vidare med nästa uppgift när det är arbetsrelaterat. Att inte slutföra saker känns frustrerande. Precis lika skönt är det när julen packas ner och man ser fram emot ljusare tider. Däremot så föredrar jag sommarens början framför dess slut.

    Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  6. Jo, men så är det ju. Sommaren är ju något som helst inte ska ta slut...iallafall inte så länge! Vår, sommar,höst... och sedan en månad riktig vinter, det vore önskvärt. Sen har jag svårt att ha många bollar i luften samtidigt, jag vill se till att något blir slutfört innan jag går in på riktigt i nästa "projekt".

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas