fredag 22 maj 2009

Barnupproret behövs!

I dagens BT fanns en insändare som berättade om Barnupproret. Jag har nog hört om detta helt perifiert, men inte satt mig in i vad det innebär. Nu har jag kollat!
Det är bl.a. författare och professor Bernt Ekholm som startat uppropet.
Kortfattat lyder det så här:

"Vi oroas av att tonen mot barn och ungdomar hårdnar i samhället. Det tar sig uttryck såväl inom synen på barnuppfostran, där Supernannyns ideal får föräldrar att lära sig att stöta bort och ignorera sitt barn när det behöver närhet och värme, som inom skolan där tar det sig uttryck i en skolpolitik som i allt högre grad bygger på kontroller och sanktioner istället för stöd i barnens lärande och utveckling. Vi hoppas därför att alla som bryr sig om våra barns väl och ve - såväl vi som möter barnen i vår yrkesutövning som föräldrar, mor-och farföräldrar och andra - reagerar mot detta. "

En klar markering mot general Björklunds allmänfarliga propaganda.
Tusentals personer har skrivit på uppropet. Jag hoppas och tror att man fortfarande kan påverka, även om jag befarar att med en farlig diktator i rollen som styrande över skolan, så kan det bli svårt.
Men vi måste tro på möjligheterna! Skriv på du också, om du vill att våra barn ska ges kunskap och färdigheter inför framtiden, i stället för att göras till små robotliknade varelser, där alla ska kunna svara på ett antal frågor för att få godkäntstämpeln i ändan!//http://sites.google.com/site/barnuppropet/

3 kommentarer:

 1. Helt rätt! Björklund bort! Barn här rätt att bli bemötta på ett värdigt sätt. Gick genst in på hemsidan och skrev på.

  SvaraRadera
 2. Bra! Hur kan vi sprida detta? Det är tydligen 10000 påskrifter. Kan man negligerar det?
  Vi kan ju visa våra kollegor .... och kollegorna på grannskolor ... då kanske det kan sprida sig.

  SvaraRadera
 3. Jepp! Håller med kommer att gå in och skriva på. Ska försöka sprida det så gott jag kan. Vi hörs/ Bodil

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas