onsdag 20 maj 2009

Konstant kreativitet


Idag har vi byggt båtar ihop med fyrorna. Det tycks som om när kreativitetsfönstret är öppnat, så finns det inga gränser för vad som kan åstadkommas.

Vi åkte/cyklade till bäcken och testade båtarna. De flesta funkade bra, några riktigt bra. Efter första försöket, så insåg flera att det skulle vara bra med lite ballast. Det var ju lätt att fixa.

När vi kom tillbaka från bäcken, så var det bild.

Man kunde välja att "uppfinna" en ny attraktion till Liseberg. Två förslag var lysande, det ena var en berg och dalbana somn delvis gick genom vatten, och det andra ett café i anslutning till karusell och berg och dalbana.

Nu ska jag göra en Photo Story av dagens äventyr. Det är något som föräldrarna verkligen uppskattar att få ta del av. Ni kan se den på Superklassen!

Här kommer lite nya båttyper att fundera över inför nästa års båtmässa.

En elev kollade upp vad det kostar att ta patent på en uppfinning. Det kostar 3000 kr.

4 kommentarer:

 1. Jätteroliga båtar! Roligt när man kan jobba tillsammans på ett sådant projekt. Barn är kreativa. Det är nog vi vuxna som är hämmade.

  SvaraRadera
 2. Härligt, vi börjar läsåret med att eleverna får bygga barkbåtar, som de sedan släpper i Högvadsån. Där det koras en vinnare/klass. Vi har även utställning av båtarna och finaste båten vinner även den ett pris.

  Det är en tävling många av eleverna gillar. De är alla gjorda av naturmaterial så att de kan förmultna om de inte plockas upp.

  Ha en fin fredag/ Bodil

  SvaraRadera
 3. Smart med naturmaterial! Är det högstadiebarnen som gör detta ....? Tror att jag ska ta efter er idé på direkten! Bara material från naturen!

  SvaraRadera
 4. Oj vad ni har det roligt!! Kul att du gör presentationer som du lägger ut på er blogg - kreativ idé!!!n Kram =)

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas