tisdag 9 januari 2024

Selfie #2

 

Kul med klimakteriehäxans roliga tema ”Selfie”. Så kul att jag struntar i att lägga ut bilder.

Du som vill vara med, lägg bara in en kommentar här med länk till ditt eget inlägg.

1. Något jag minns från årets jul? Att juldagen och annandagen nog var de lugnaste dagarna på hela året. Fick nästan leta efter något att göra. Eller inse att jag faktiskt inte behöver göra något alls på en dag.....

2. Något jag satsar på för det nya året? Lite enkla kaffebjudningar för nya och gamla vänner. Kul att ses en stund på en eftermiddag, och det behöver inte vara mera märkvärdigt än att bjuda på en enkel macka.

3. Något jag måste slänga fast jag inte vill? Skulle vara om jag lyckas slita ut några av mina favoritjeans. 

4. Något jag måste köpa fast jag inte vill? Det var svårt. Spontant; bitsocker till maken. Tycker att han ska lägga av med dumheter att förstöra kaffe med socker. 

5. Något jag lånat ut men aldrig fick tillbaka? Maos lilla röda. Lånade ut den till en kille som jag var lite förtjust i. Killen har jag inte träffat på över femtio år, så jag tror inte boken finns kvar. Ingen skada skedd f.ö. 

6. Något jag inte vill låna ut? Blir nog mest glad om någon vill låna något av mej.  Har väldigt få saker som jag är "rädd" om, Fast... jo, kom på då jag kollade vad klimakteriehäxan skrivit; Pengar lånar jag inte så gärna ut. Tycks vara med pengatokig än pryltokig. 

15 kommentarer:

  1. Även denna vecka får du samma svar som Anki fick.
    Svårare frågor idag, tycker jag.
    1. Hotellfrukosten. Förutom samvaron med familjen.
    2. Att förbättra mina värden så jag mår bra länge.
    3. Morötter som alltid blir dåliga på ett par dagar.
    4. Som du säger, mediciner!
    5. Bl.a boken Ett barn blir till. Och så lånade jag ut en dyr, fin blus till en vän. Fick visserligen tillbaka den, men med ett brännhål på armen, med orden”du kan kanske ändra veckningen ner i manschetten🤯🤬
    6. Helst inte husvagnen. Men det händer ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte så kul att få tillbaka den blusen. Borde nog erbjudit sig att betala den....
      Tycker att morötter håller sej i flera veckor.

      Radera
  2. Vissa skulle hävda att man förstör kaffe/te genom att ta mjölk;-)
    Min man hade Maos lilla röda. Har dock inte sett boken på år och dag. Han kanske också lånade ut boken till någon och fick aldrig tillbaka den.
    Pengar skulle jag aldrig låna ut, inte ens till bästa vännen. För sådana "skulder" leder ofta till storbråk och slutet av vänskap.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mjölk förstör kaffe. Det är min absoluta uppfattning.

      Radera
  3. Finnkäringen skyr kaffebjudningar! Har ännu aldrig varit med om en kaffestund med vänner där de inte sitter och tjatar om att jag ska smaka på något som jag inte vill ha. Att dricka en slät kopp kaffe är väldigt provocerande har jag märkt de senaste 25 åren! Tycker de kan vara glada över att få vara i mitt trevliga sällskap istället för att klaga över allt jag inte stoppar i mig för att jag inte tycker det är gott! Men, jag är ett unikum, tycker det låter trevligt med fikabjudning.
    På tal om Mao så har jag inte läst hans lilla röda. Kanske finns den på biblan? Å andra sidan är jag inte särskilt nyfiken heller, vet ju ungefär vad det handlar om. Kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men du kan väl komma på en kopp och en grov macka med ost på....

      Radera
  4. Såg att Selfien hade börjat igen, kul. Har läst dina svar. Avvaktar , få se om jag börjar, skulle nog vara bra för min trötta tankeverksamhet! Men men! Nåt jag har gjort, läst ikapp, ,-) Kul att se vad du haft för dig, jättefina bilder. Men det har jag kommenterat under ditt förra inlägg. Ha det jättefint! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du hoppas på- Kan ju inte kommentera vare sig mina egna inlähgg eller dina, via mobilen. Knäppt. Men någon gång ibland, så sätter jag ju mej vid datorn.

      Radera
  5. Skojigt att läsa! Ja, pengar ska man undvika att låna ut men ibland händer det.
    Maos lilla röda, har nog läst den men minns inget av innehållet. Förträngt allt och det har gått väldigt bra det med. Hade en Mao-jacka en gång, blå..ärvde av dottern.
    Ha det bra idag också!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Minns heller inget av det MAo uttrckt. Men var man cool i slutet på sextiotal, början på sjuttiotal, så hade man förstås den lilla röda.

      Radera
  6. lånar inte ut varken min man eller mina böcker 📚 /Hanneles bokparadis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle inte vilja låna någons man. Men det där med att inte låna ut böcker, det fattar ju inte jag... : )

      Radera
    2. lånar inte ut böcker, men kan ibland ge bort

      Radera
  7. Kul att läsa dina svar, ja, pengar ja, det vill man inte gärna låna ut, har precis gjort det ,och hoppas få tillbaka dem snart! Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart man lånar ut till dem som står en närmst. Om det behövs. men inte till vem som helst. En bok , det kan "vem som helst" få låna. Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas