tisdag 2 januari 2024

Selfie#1

 Temat Selfies har återuppstått. Precis som tidigare, så är det Klimakteriehäxan, som initierat temat. 

Jag tycker att det är kul att lära känna bloggvännerna, genom dessa personliga frågor. Dessutom får man fundera lite på hur man ser på sig själv.

Om du nu vill hänga på en ny omgång skriver du ett inlägg på din egen blogg, länkar till Klimakteriehäxan och lägger in en kommentar i hennes kommentarsfält så att alla kan läsa och bredda sin bild av dig! Om du vill använda Klimakteriehäxans "klump"/bild, så är det ok!

Här kommer frågorna;

1.Plagget som klär mig bäst?  Om jag bara visste. Spontant, tänker jag långtröja i kombination med klänning, kjol eller byxor. Tar bort diverse utbuktningar kring magen och är bra för den som är lång.

2. Plagget som jag tar på mig oftast? Oftast jeans. Mjukbyxor hemma. Klänning/kjol, om jag vill vara lite "finare" än vardagsklädd.

3. Kravet jag ställer på mina skor? Bekväma och stödjande för resten av kroppen. Till vardags gäller walkingskor/kängor.

4. Vem behöver en regnjacka? Den som är ute i regn. Förstås!  Paraply använder jag ytterst sällan.Mycket bättre med regnjacka.

5. Färgen som jag har på flest plagg? Blått. Gillar grönt och brunt också. Svart funkar.

6. Plagg jag kan lova att ni aldrig får se mig i?  Jeans med hål på knäna. Haremsbyxor. Gillar heller inte byxor som slutar en bit upp på vaden. Skitfult på de flesta.


16 kommentarer:

  1. Vad roligt att temat med "Selfie" återuppstått hos Klimakteriehäxan. Jag deltog med stort nöje förra omgången och blev också sugen på att vara med nu, Men efetrsom lusten att blogga i sig är satt på paus så funderar jag på egna svar och ser vad andra bloggvänner skriver.
    Roligt med ett tema som är enkelt och där en får veta lite mer om andra bloggvänner.
    Jätteroligt att läsa dina svar och jag kände igen mig i flera. Även jag är en tämligen blå person.
    Önskar dig en fin tisdag.
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bloggar ju inte dagligdags, så det passar mig bra att vara med i ett tema som ger mig själv både eftertänksamhet och där jag lär känna mina bloggvänner.Kram

      Radera
  2. Kul att du hänger med på selfien! Jag håller med dig om den korta byxvarianten, capribyxa eller culotte, de är inte snyggt. Men, jag köper dem gärna! Varför i hela friden? Jo för på mig är de lagom långa långbyxor, eftersom jag har så tjocka o korta ben! Annars är alla byxor jääääättelånga och jag är kass på att sy upp dem. Har flera par i garderoben som väntar på en sömmerska...
    Klänning/kjol har jag numera ersatt med lång tunika till byxa eller thights. Jag gillar också blått, har en ny knallblå vinterjacka! God fortsättning o kram från pörtet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju för långa ben... och tjocka vader. Ser skitfult ut på mej. Men förstår att det kan vara bra för dem som har lite mer lagom långa ben Kram

      Radera
  3. Jag är inte med, men kan svara på frågor här så du får veta. Om det nu funkar.
    1. De som inte sitter så hårt att alla valkar träder fram.
    2. Jeans och en tröja.
    3. Att de är sköna och funkar för min ländrygg.
    4. Anser det vara ett basplagg som alla behöver.
    5. Svart och blått. Borde ha mer röda kläder, insett att jag passar rätt bra i rött.
    6. Sådana pyjamasbyxor folk går ut i nu. Eller tights.
    Ha en fin tisdag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att veta mer om dej... Så skriv gärna svar här! Tights funkar ju bra med kjol över!
      Har intebmycket rött. Kan inte ha det för nära ansiktet. Men som tröja går det bra. Har en röd yllekofta, köpt i Skottland. Den borde jag använda mer under vintern.

      Radera
  4. Många experter menar att löst hängande kläder i stället gör att man ser onödigt stor ut och ibland kan jag tycka det ligger en del i det. Det viktigaste är ju att ha kläder som man trivs i tänker jag.
    Regnjacka skulle jag inte kunna vara utan och bra skor är det som gäller här med. Plagg som man aldrig får se mig är foppatofflor. Det finns inte på kartan. Bikini har jag aldrig heller.

    Kram och god tisdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Baddräkt, ja! Foppatofflor nej! Ja, man kanske inte ska dölja sina former. Kram

      Radera
  5. Korta jag blir glad när jag hittar byxor som slutar en bit upp på vaden, funkar på mig. Hur andra ser ut skiter jag i.

    SvaraRadera
  6. Jag fattar inte riktigt modet med att ha brallor som slutar på vaden. Håller med om att det inte är många som det klär.

    SvaraRadera
  7. Fnissar glatt och tacksamt om hur enhälligt vi fördömer de "färdigslitna" jeansen. Tror iofs att de är på utdöende nu, måtte de i så fall aldrig någonsin komma tillbaka! Skor kan vara ett problem, jag vill ju att de ska vara gåvänliga OCH snygga! Kul att du hänger med här!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är nog skillnad på skobehov på landet ochcstan. Funderar så på vad jag ska ha för skor när vi ska gå dryga kilometern ( från dotterns lägenhet) för att komma till Malmö Opera, på fredag. Där kanske det inte passar så bra med bästa vandringskängorna.

      Radera
  8. Ja, alla vi som är "liiiite" äldre dömer ut trasiga jeans. Helt klart! Jag menar inte betalar jag fler tusenlappar för trasiga plagg. Och då är jag INTE snål;-)
    Byxor som slutar vid vaden kan vara snygga, men då måste personen vara lång. Det gäller Capribyxor också. Är man under 1,70 krymper man ju med trekvartsbyxor.

    Kul att du också är med:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får nog dessutom vara ordentligt smal för vadlånga byxor. Långa och storvuxna jag, ser heltokig ut. Ser faktiskt betydligt bättre ut i tighta kläder.
      Nä, de där hålklippta jeansen, de fattar jag inte alls. Förstårcinte föräldrar som betalar trasiga kläder till sina barn.

      Radera
  9. Jättekul att du också är med! Hade för mig att du inte gillar detta med teman ...
    Vi är överens om en del i alla fall, som att byxor som slutar på vaden och att jeans med hål inte är våra val :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är teman i stort som jag inte gillar. Bara detta egentligen som tilltalar nej. Ren egoism tror jag..😊 Handlar ju om mej...

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas