söndag 7 januari 2024

Vintervackert

 Nog kan vintern vara otroligt vacker.  Rena sagolandskapet.  


Igår gick jag ut på dagens promenad efter ( sen) lunch. Solen skulle snart gå ner. När jag började gå, så var det grått och tråkväder. Tio minus. Helt ok promenadväder för den som känner att den behöver komma ut och röra på sig dagligdags. Nästan tillbaka hemma, så fick jag syn på en glödande skog, bakom ett av grannhusen. Solnedgångsfenomen brukar vara tämligen kortlivade, så jag skyndade mig och blev helt hänförd av ljusspelet på trädtopparna. Stod länge och bara njöt av det jag såg.



Blir lite veckovilsen i dessa dagar, men idag är det bestämt söndag. Och julen är över! Gott så!

Termometern visade "bara" sex minusgrader på förmiddagen, så jag beslöt mig för att det fick bli promenad, före lunch. ( Maken skulle fixa dagens lunch)

Klarblå himmel. Rimfrost på varenda träd. Rimfrost på marken, vilket gjorde att det tunna snö och frostlagret såg ut som fluffigt bomull, eller som sockervadd. Så otroligt njutningsfullt. Lätt att bestämma sig för att gå en av de längre rundorna. Är så tacksam för att det går att ta sig fram överallt i markerna. 





Visst kan man njuta av vintern och dess vackerhet.

Det är mörkret som jag inte kan med.  Även om eftermiddagen har blivit tjugo minuter "längre", så är det mörkt alldeles för tidigt.



19 kommentarer:

  1. Solnedgång är så fint och även uppgång. Igår morse var himlen alldeles rosa.
    Vår promenad idag blev isig, sjöarna hade flutit upp över gångstigar så det var blankis.
    Förra grader här också idag, men det kändes väl så kallt.
    God söndagkväll/Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man fick ha lite koll på is som lagt sig över skogsstigen. Ramlade, väldigt sakta, en gång, då jag trodde att det var ne sten som jag klev på. Det var is!

      Radera
  2. Vilka fantastiska bilder du tagit!!! Rena vykort om sådana fortfarande fanns vill äga. Träden ser ut att stå i brand. WOW!!!
    Minus 6 hos dig, minus 15 hos mig. Du är duktig som frivilligt går ut i kylan.

    SvaraRadera
  3. Vackert!
    Nu går det snabbt mot ljusare tider. Nästan så man blir förvånad varje dag.

    SvaraRadera
  4. Så fint att ni i södern också får njuta av vinterns vackerhet. Det unnar jag er verkligen. (Och det skrev jag på förra kommentaren... men det föll visst bort).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men så är det. Sol och snö. Fantastiskt vackert!

      Radera
  5. Väldigt trevligt att gå med på denna kylslagna promenad. Du har verkligen fångat ett vackert vinterlandskap.Jättefina bilder.
    Kram /Ditte

    SvaraRadera
  6. Så vackra foton, strålande vackra. Tack för njutbar promenad tillsammans med dig! Kram

    SvaraRadera
  7. Åhh ... alldeles makalöst vackert! Så fint med träden i brand och även de andra med rimfrost mot en blå himmel. Håller med om att mörkret är det svåraste och det tar ju ett tag innan det märks att det vänt. Men vetskapen att det gjort det känns i varje fall bra.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Drygt tjugo minuter längreceftermiddag! Tacksamt! Kram

      Radera
  8. Så ska vintern se ut och bilderna är fantastiskt vackra. Jag tyckte det var ljusare lite längre i går men kanske var det inbillning...

    Önskar en fin måndag!

    SvaraRadera
  9. Det är ju ljusare lite längre. Jag tar tacksamt emot varje minut av ljus. Kram

    SvaraRadera
  10. Sagolikt vackert är det, ibland vill man kanske titta genom ett fönster när kylan är för hård, jag blir mest desperat över att inte kunna fota med min kamera. IDag blev det nollgradigt och då behagar den fungera, men nu är det ju inte längre riktigt lika vackert som när det var minus 25!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas