fredag 19 januari 2024

Lite överraskande

 Jo, jag kände det så. Lite överraskande. Insåg i dag på morgonen, att jag inte besökt en enda blogg igår. Brukar göra ett svep varje dag. Oftast med mobilen. En del Blogger-bloggar kan jag sällan kommentera med mobilen. Men läsa kan jag ju. Igår blev det inte ens läst. 

Var fullt upp igår. Jobb, hela dagen. Brukar få lite paus, och sätta mig ner med jobbdatorn. Så icke igår. 

Väl hemma, så strålade solen fortfarande. Gällde att ge sig ut och njuta lite av den. 

Hade anmält mig till spinning-passet som började halv sex. Har inte varit med på spinning på ett år.  Nu hade jag lockat med mig en PRO-styrelsekompis. Känns lite bra att inte vara den enda gamlingen. Sen är det ju så att spinning är en bra ( men lite tråkig...den enda gruppträningen som erbjuds i samhället) träningsform. Passar alla, från ungdom till pensionär. Man bestämmer ju själv motstånd och hur ansträngande man vill ha det.

Maken hade gjort wok tills jag kom hem. Sedan satte jag mig framför TVn med den tröja som jag stickar till Karin. Hon såg sin systers tröja i julas, och ville ha en likadan. Fast i annan färg, denna är mörkgrå i grundfärgen. Kommer att bli riktigt snygg. 

Kollade på två avsnitt av "Lupin". Mästertjuven. Fransk serie på Netflix. Gillar Asanne Diops otroliga eskapader. 

"Quiz planet" kom jag ihåg. Brukar göra en runda på kvällen. Men bloggen, den glömde jag...


Blev överraskad på gårdagens promenad. Stötte på två hjärtan i snön, längs den lilla avtagsvägen till den lite större byvägen. Vem hade gjort dessa vackra figurer? Vi har inga barn boende i byn och de unga vuxna som bor här, ja, de kör bil förbi på byvägen. Dessutom jobbar de hela dagarna. Lade ut bilder på FB/Instagram och  fick ett svar. Antagligen "holländarna". Det medelålders  paret, som ofta är ute och går med sin hund. Kvinnan jobbar inte alls, mannen är gitarr/cello-lärare på kulturskolan. Det lät som en trolig förklaring. 

Ville ju inte vara sämre, så när jag tog vägen tillbaka, så bidrog även jag med ett hjärta. Dock väldigt långsmalt och inte allt så vackert som de första två.

Har inte gått den vägen på dagens lilla runda. Det har kommit ett par cm snö i natt, så jag gissar att hjärtana har fått andra konturer. Får kolla i morgon.


Denna dag inleddes med ett besök på gymmet, Känner att jag vill få till en "styrketräning" i veckan. Efter lite fika här hemma, så begav vi oss till Ulricehamn för att hämta ut mitt nya pass. Tyckte ju bilden var bedrövlig då jag såg den på skärmen, men när jag såg passbilden, så blev jag ganska överraskad över att en fotot såg nästan exakt likadant ut som på förra passet. Det är nog så att onödiga och för många kalorier gör att ansiktet inte förändras så mycket. Skinnet hålls rätt så spänt....  Synd att det inte gäller andra kroppsdelar också.

Passade på att besöka ICA Maxi. Inte för att storhandla, men för att komplettera lite. Såväl en bukett rosor som en bukett tulpaner fick komma med hem. Lunch på restaurang blev det förstås också. Brukar äta "ute" någon gång varje vecka. Idag åt vi en suveränt god fiskrätt, på populära "Emma och Andreas". Rekommenderas varmt för den som har vägarna förbi vackra Ulricehamn.


29 kommentarer:

  1. Jodå, Ulricehamn känner jag mycket väl till. De har gjort så vackert i hamnen och tagit tillvara de gamla järnvägsspåren till cykelled, jag har cyklat där med min Sigge då tidigare år.

    Jag är en sparsam besökare av bloggar nuförtiden, lika sparsam som jag är att blogga själv och utan att styras av teman. Kändes bra att göra så här, ett mellanting. Men jag möter dina bilder på både FB och Insta, rätt vanligt så.

    Önskar en skön kväll tillika helg! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag är ju inte blyg att lägga ut bilder. Där är vi rätt lika f.ö. Ktam

      Radera
  2. Hahaha! Hur kan man glömma bloggen??? Du som är så duktig med dina promenader borde väl kunna ta en daglig bloggpromenad... också;-)
    Brukar alltid ta en mobil bloggpromenad till frukost, men kommenterar aldrig via mobilen. Då gör jag ju ännu fler stavfel än jag redan gör med ett vanligt tangentbord;-)
    Vilken rolig grej med de två hjärtan. Ett trevligt initiativ. Märkligt dock att du inte har träffat på en enda snögubbe än. Inte jag heller, och då har jag ändå tre förskolor i närheten.
    Rätt tänkt! Att gå ut och äta respektive låta restaurangerna leverera till dörren - det är en trevlig lyx som jag också unnar mig. Man ska nog skämma bort sig själv. Det är ju ingen annan som gör det;-)

    SvaraRadera
  3. Visst ska man unna sig! Vore dumt annars. Idag har jag kollat till bloggarna . God kväll!

    SvaraRadera
  4. Nej, jag har inte heller sett någon snögubbe när jag tänker efter. Det var för kallt när vi tänkte gjort en.
    Ibland överraskar man sig själv och glömmer viktiga saker. Typ läsa bloggar. Trevlig fredagkväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barnbarnen hade gjort snögubbar. Men det var före jul. Detsamma till dej/er!

      Radera
  5. Det var länge sedan som jag inte besökte en blogg på en dag. Har mina måstebloggar. Sen varierar det hur många andra bloggar jag besöker. Så fint med hjärtarna i snön. Tycker det var trevligt att du också bjöd på ett hjärta.

    SvaraRadera
  6. Tack! Nu ska jag kolla dej. Blir så sällan. Måste lägga in dej i läslistan

    SvaraRadera
  7. Så fint och kärleksfullt hjärtana där. Trevligt att du kunde lokalisera dem. Ni har lite snö i alla fall :) Fina tulpaner också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rosor. Vackra blommor. Tulpanerna står på bänken köket.
      Fina blommor både rosor och tulpaner.😊🌺

      Radera
  8. Åh, så fina hjärtan , och vilket vackert väder! Rosorna var också fina!
    Svar: Jodu, jag tror att jag som barnmorska var ännu mer orolig då jag vet vad som kan hända t.ex jobbiga traumatiska saker som stora blödningar, kejsarsnitt eller tuffa sugklockor med påverkade barn- som mår så dåligt att de får hjärnskador, skulderdystoci dvs att huvudet kommer ut, men axlarna sitter fast! Feber, infektion...ja, listan kan tyvärr göras lång, men visst för det mesta går det bra ;-)
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur att man inte visste allt det, då döttrarna förlöstes. En med igångsättning och kejsarsnitt, en som blödde en liter. Men det gick bra...Mycket bra. Kram

      Radera
  9. Vilken fin idé att förhjärta tillvaron så där fint. Bra att du hakade på; kanske någon annan gör det också.
    Rosorna är ljuvliga, ljuvliga.
    Zucchini för din del, squash för din dotters del.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Jag kan lyckligt glömma bort att kommentera hos andra bloggar, eller svara på kommentarer jag fått. Så går dagarna och sen skäms jag. Tidsbrist har jag ju inte...det blir bara inte av. Jag sitter jättelänge på morgonen vid datorn innan frukost, bortåt två timmar med kaffekoppen framför näsan. Nu när världsläger är som det är plöjer jag finska dagstidningarna och sen de svenska och sen läser jag mejlen o jisses sen måste hunden ut, Då är klockan redan mellan 10-11...Hade planer på att åka till Borlänge idag eller imorgon för att förtidsrösta i finska presidentvalet men de får klara sig utan min röst, jag ger mig inte iväg i då jag måste byta buss och vänta ute då det är kallare än -20. Sen vill jag inte se tvåsiffriga köldgrader längre på ett bra tag, så trött på det. P.s Det är Daniel också, han nickar o instämmer...trippar på tre ben och får köldkramp/Helgkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kallt har ju inte vi!
      Dubbelmedborgare? Kul med president. Skulle jag också vilja ha... Kram

      Radera
  11. Ibland hinner man inte alt och då får man prioritera och så är det bara.
    Så fina hjärtan och ditt blev väl minst lika bra. Trevligt med både rosor och tulpaner. Här blev det varken det ena eller det andra för affären hade inget bra alls.Vilken trevlig tradition att äta lunch ute en gång i veckan.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid bra med lite variation från "hemmamaten". Kram

      Radera
  12. Du har fullt upp. Håller igång på olika sätt. Var något år sedan som jag stickade en tröja. Till mig själv. Det var kul, men nu hade det blivit lite annat istället. Måste fördela alstren lite rättvist, och att sticka 5 tröjor det känns lite för mycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, fem tröjor, det är några för mycket. Bättre att du stickar tilld ej själv. Sen får det ju ta den tid det tar. Slätstickning utan mönster, det går bra att göra framför alla tv-program. När det blir mönster, så är det bara svenska och engelska som funkar....
      Ha en fin eftermiddag!

      Radera
  13. Oj, det händer mig då och då att jag inte hinner besöka några bloggar. Så är det nog för alla. Så mysigt att bli bjuden på wok efter spinning-passet. Rosorna ser fina ut. Brukar ha otur med rosor så det blir det inte så ofta. Mina börjar nicka med huvudet rätt snabbt. Just nu är det bara tulpaner som gäller för mig.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycks vara så att de billiga rosorna från Afrika står sig bättre än de rosor... vet inte var de kommer ifrån... som man kan köpa i riktiga blomsteraffärer. Knepigt, tycker jag... Kram

      Radera
  14. Lupin har vi kollat på. Vi gillade den också.
    Ljuset är så himla(!) fint nu. Alla dessa mjuka nyanser vid soluppgång och nedgång. Molnen som drar över den ljusblå vinterhimlen under dagarna. 💙

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vackert himmelsblått. Fast idag så har det blivit grått igen.

      Radera
  15. ICA Maxi här i min stad brukar ha buketter med bra kvalitet, vilket jag givetvis uppskattar. De håller sig vackra mer än ett par dagar ;-)

    Gym, ja, jag ska köra en period igen. Ända sedan mina operationer så har jag känt mig stel i kroppen. Får inte ihop varför, operationerna /strålningarna ska ju inte påverka så, vad jag vet. Ska gynna en kedja som senare under det här året ska ha en gymlokal även här i mitt boendeområde. De lokalerna är inte klara förrän senare i höst...

    Det gäller att vi gör vad vi kan för att kroppen ska vara oss behjälpliga så länge som möjligt... Jag vill inte "gamla till mig" i förtid, som Dagny nog skulle uttryckt det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jadu, nu är ju Blogger knäppt. Gör dej anonym. Vem kan du vara? Mia? Håller iaf med, bra att hjälpa kroppen att hålla så länge det går. Även om den protesterar en del.

      Radera
  16. Man blir så glad då det står på matbordet. Och så blir man även glad av att se de fina hjärtanen.
    Jag kan heller inte kommentera i bloggar, men kan också läsa.
    Ha en trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland kan jag kommentera med mobilen. Oftast inte. Men med datorn funkar det ju. Bara att ge sig ro att slå sig ner där, Detsamma! Kram

      Radera
  17. Så fina hjärtan, då blir man glad ,-) Ditt ser snyggt ut det med, ,-) Nu har mannen och jag börjat träna så smått ,-) hemma alltså ,-))
    Det behövs få upp lite styrka! Blev sugen på det när jag läser hur duktig du är!!
    Du har ju missat min hund, ok hundhuvud med grön krokodil ,-)))
    Ha det fint! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas