fredag 7 februari 2014

Quiz, Queer, Qualitet


Att fylla jämt när man är gammal, det gör att man får en karamell att suga på ganska så länge.Tror att det är så för många.
För några veckor sedan var det karamellsug och mordgåta på Nolhaga slott och igår var det dags för födelsedagsgodis från kollegorna, då de bjöd på på Quiz med trevligt sällskap, god mat och dryck på Glasets hus i Limmared.

Egentligen skulle jag varit del av ett annat lag på detta quiz, ett lag bestående av svägerska, svåger Roger och make. Men när kollegorna hade tänkt ut den perfekta presenten till mig, vilket det ju också var, så gick det bra att för det först tänkta laget, att kalla in stand-in Carro.... och henne hade det laget betydligt bättre nytta av, än vad de skulle ha haft av mig.


Fyra personer skulle man vara i varje lag, var det tänkt. Om man var fler, så blev det en minuspoäng per extra deltagare.  Dumt tycker jag.... tycker att man skulle kunna vara i lag mellan 3 och 6 personer i stället.
Mobilerna fick vi lägga i den bruna papperspåsen. Bra, tycker jag... ingen kunde bli frestad att anlita experterna på google.
Trettio frågor bestod quizet av. 53 % var musikfrågor, låttitel och artist.   Alldeles för mycket musikfrågor, tyckte jag... ja, det tyckte nog de flesta av oss. Iallafall på det sätt som frågorna var ställda; titel, artist. Man kunde utgått från bra musik och ställt lite varierade frågor i stället. Musiken var dessutom rätt likartad, popmusik från  60tal och framåt, med betoning på framåt. En dansbandslåt. Men det finns ju så många andra genrer; jazz, barnvisor, visor, country, psalmer, klassisk musik. Här kunde man blandat musik på ett mycket bättre sätt!
Alla frågor, musik liksom kunskapsfrågor, låg inom samma tema; VÄDER. Bra tycker jag, det hjälper till att få en tänka rätt, framförallt vad det gäller musiken.


Vi var fjorton stycken från skolan. Jag fick fyrapersonslaget (eget val för födelsedagsfiraren) och dessutom lagkamrater som verkligen kompletterade mitt "kunnande". Två musikexperter hade jag med mig, det var superbra, jag är bara så dålig på musik... framförallt på artister och grupper.
De flesta andra frågor kunde jag vara behjälplig med.... den enda kunskapsfrågan vi missade var nog var vinter-OS ska hållas 2018. Den fråga som dessutom låg längst i från väder.
Hejhej lilla måntuss, med Bob hund, det var en låt som inte ens mina musikkunniga vänner klarade av. Plus några artister till.
Vi fick rätta varandras formulär. Trettio poäng var möjliga. Vi fick 24,5. Tredjen bäst var vi, slagna av C-E, Helena, Roger och Carro med bara 0,5 poäng. Vann gjorde ett gäng välutbildade ungdomar i trettioårsåldern.... Gamla eleven i Dp Ann-Sofie, numera spansklärare på gymnasiet och hennes man var två av vinnarlagets fyra medlemmar.

Två gånger till blir det quiz i Glasets hus detta år. Förhoppningsvis kan jag och C-E vara med var sin gång i det först tänkta laget. För Carro behövs för  musikens skull. Hoppas att hon inte jobbar de två torsdagskvällar som det gäller. Man får nämligen räkna samman sina poäng för alla gånger ( ta bort den sämsta) och tävla om slutseger. Två lag får pris då. Och visst ligger Moghultslaget bra till....
Fast mitt eget födelsedagslag skulle också kunna göra bra ifrån sig om alla har möjlighet att vara med alla gånger. Få se hur det blir!

Kul var det iallafall. Perfekt present till tanten bakom datorn.


För mig har inte ordet Queer så mycket med HBTQ-rörelsen att göra, utan jag tänker på ordet i betydelsen av konstig.
Idag har jag varit lite queer.
Åtminstone har jag känt mig sådan.

På gamla dagar har jag blivit klännings/kjoltant. Iallafall till jobbet.
Gillar att köpa  det som jag tycker är roliga kombinationer, med kjol/tröja/skjorta eller klänning/tröja. Inget som det "fina" folket tycker skulle vara så snyggt, men som jag gillar och som är "jag".

Brukar ofta plocka fram kläderna på kvällen innan de ska bäras. Jag vill att det jag har på mig ska passa bra ihop, att färger ska matcha varann.


 Tänkte i går kväll att det skulle kännas bra med en brun fredag. Petrol passar bra till brunt. Alltså fick det bli en tröja som matchade den bruna blusen med mörkturkos randning och den bruna kjolen. Vad skulle jag ta för strumpbyxor till detta? Mörkturkos ( petrol) eller bruna?
Bestämde mig för att ta bruna  strumpor, det var risk för att det skulle bli för mycket av det färgstarka annars.
Valde ut ett par bruna strumpbyxor ur den överfulla strumplådan och hängde dem tillsammans med den tilltänkta fredagsklädseln.

Det är tydligt att den bruna och den lila färgen  har liknande våglängder. Efter att ha tillbringat minst en halvtimme i skolan så kom jag att titta på mina ben.
Lila! Det fanns inte tid att åka hem och byta... bara att ta skeden i vacker hand och låtsas att den udda färgkombinationen var dagens tilltänkta outfit.
Undrar hur många av mina kollegor som funderade över min klädsel? Kanske var det bara någon/ingen som märkte.
För min del, så fick jag känna på det jag kallar queer-känsla.
Det har hänt att jag förväxlat strumpbyxfärg tidigare, men bara blått och svart. Tur att det blir ljusare och ljusare med mindre förväxlingsrisk, för än har vi en bra bit strumpbyxtid kvar. :)En sista grej, qualitet. Kan någon tala om för mig varför collage gjorda av tjejer blir så mycket bättre än collage gjorda av killar. Är klipp och klistra-gillandet medfött  eller är det en tjeuppfostringsgrej? För visst är dessa collage bara SÅ bra. Det fanns mer goda exempel på collage, men jag tog bilder på dem som var närmast.

Snabbt som vinden gick tiden mellan jullov och sportlov. Nu tar jag lite lov i subtropiskt klimat. Tar med surfplattan... så kanske det blir lite blogg från sol och sommarvärme på Teneriffa också.


3 kommentarer:

 1. Quiz låter kul men jag är kass på artister och låtar. Det händer väl att jag blandar ihop färger också, men ibland gör jag det med vilje. Har stickat ett antal neonfärgade sockar i vinter och försöker lysa upp tillvaron med dem. Ha det så gott på Teneriffa! Njut av sol och värme och tänk inte alls på oss som är hemma i snöblasket.

  SvaraRadera
 2. Att plocka fram kläder kvällen innan har jag alltid varit dålig på. Bra klädplanering har jag endast för mycket speciella tillfällen, såsom begravningar, dop och liknande... ;-)

  Kul med en så trevlig kväll, ni verkar ha uppskattat den!

  SvaraRadera
 3. Låter väldigt roligt och visst är det kul med presenter som varar läänge. Bra träning det här att lägga mobilen i en papperspåse. Nyttigt att tvingas tänka och inte bara slå på Google. Men jag vill inte vara utan det. Kjol, snart är det vår och då blir det kjol mest hela tiden. Skönt!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas