söndag 17 november 2019

Olyckan


Tjugo år, ja mer än så, utan olycka.  Mer än 25 år antagligen. Kommer inte riktigt ihåg när första apparaten införskaffades. 1993?
Kommer i allafall ihåg att vi fick åka till högsta punkten i byn, 1,5 km bort, för att kunna använda den "hemmavid". Antar att apparaten var inköpt för att den skulle kännas bra att ha med sig i bilen... och för att jag alltid gärna testat nymodigheter.
Den fasta telefonen, den användes ju om man ville ringa/någon ringde.

Mycket har hänt på de tjugofem åren, det har varit en utveckling från medtagbar, möjligen användbar lur, till en liten snabb dator. Med kamera, Med ficklampa....med musiklyssnarmöjlighet... med videokontaktnät.... ja, jistandes vad den lilla apparaten blivit användbar... och medtagbar i princip överallt.
Har hört mycket om olyckor, om krosskador, om vattenskador, om o-användbarhets-görande.
Har ibland förvånat mig, att jag inte utsatt någon av de apparater som passerat mina klumpiga händer. för något av ovanstående.

I fredags var det slut med det lyckade handhavandet.
Efter att ha varit med om en geocachingrunda i Hulared, där den för ovanlighetens skull hade fått bära huvudansvaret under sökandet på en Reverse cache, så föll den huvudstupa, ur mina händer, ner i asfalten, vid Ulricehamns Stadspark.

C-E ville äta thaibuffé efter promenaden i Hulared. Dessutom blev det besök i Ulricehamns monopolaffär.
Jag tyckte, att när vi nu åkt ett några mil extra, så kunde vi ta en WhereIgo-cache i Stadsparken.
Men 100 meter kvar till första stoppet, första frågan, så var sagan för Samsung S7, all.

Det var bara att vända tillbaka, och avlägga ett besök på Elgiganten.
Hade funderat på att byta upp mig, abonnemanget var utgånget sedan i somras, och batteriet började bli slitet. Så det var egentligen ingen allvarlig olycka. En ganska bra olycka, som hände på rätt plats.

Rena förtjänsten tycks det bli, Samsung A40 var väldigt prisvärd och abonnemanget blev bytt, från dyra Telia till betydligt billigare Tre.

Ett litet besvär återstår, att få igång bankapparna, Swish och MobiltID. Blir nog tvunget ed ett bankbesök i morgon.

Lite tråkigt är att alla foton är borta. Som tur är, så har jag många foton i de två kamerorna som jag oftast använder. Och en hel del att ladda ner från Facebook.

Besökte bygdens ( om man räknar avståndet på dryga 4 mil som bygden) bästa julmarknad idag. I Reftele, Segerstads naturbruksgymnasium. Kände mig synnerligt handikappad utan tillgänglig Swish-funktion. Egentligen var det bra, på det sättet blev inga onödiga inköp gjorda. Testade nya kameran.
Är nöjd, speciellt med tanke på den funktionella apparatens modesta pris.


Testar att lägga över bilder från julmarknaden direkt från telefonen.


Visst blev de riktigt bra, skärpemässigt och ljusmässigt sett.



Till och med Konrad, alldeles för nära, har skärpa.



Otroligt så bra bilder  en billig mobil tar, ett kvarts sekel efter det att de första mobilerna knappt gick att ringa med.  Kan vara så att den första stora, tunga mobiltelefonen kostade ungefär detsamma som dagens Samsung A40.


Till och med Karl-Petters favoritbild, där i naturbruksgymnasiets matsal, blev bra.


8 kommentarer:

  1. Det var nog inget dåligt byte med tanke på billigare kostnader och bra kamera. Mobil är nästan omöjligt att vara utan idag. Det gick att klara sig utan den förr, men visst är det bekvämare nu. Ha en bra vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och nu är bankapparna också igång. Man har blivit så van vid dem att det nästan känns handikappade utan. Ha en egen god vecka.

      Radera
  2. Otur med mobilen,men det blev ju bra ändå. Jag skaffade också min första mobil ganska tidigt - nyfiken som jag var och på den tiden jobbade jag heltid och hade två extraknäck ... en Philips var det och det var så dyrt att ringa på den så jag tror inte jag använde den många gånger. Tänk vad tekniken gått framåt! ser ut som du fått en bra kamera "på köpet" :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, så var det. Den första tunga mobilen, den var mer statuspryl än användbar.I alla fall för den som bor på länder.

      Radera
    2. Bor på landet ska det ju va! Den här mobilen går också sina egna stavningsvägar ! Ha en god vecka!

      Radera
  3. Lite otur var det allt med telefonen men på något sätt så gick den sönder i rätt läge. Hur som helst så vill man inte vara utan mobilen så det blir oftast att man köper en ny direkt. Kameran tar verkligen bra bilder så med facit i hand blev det bra ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kollade också på en mobil, 5000 kr dyrare nästan. Kameran var ju helt fantastiskt på den, jämfört med denna. Ändå så tar denna kamera skarpare bilder än förra mobilen. För att inte tala om de ännu äldre mobilerna.Knte konstigt att vanliga kameror inte används så mycket längre. Ha en god vecka!

      Radera
  4. take a look at the site here see it here learn this here now go to this web-site read this post here high replica bags

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas