söndag 13 november 2022

Jodå!

 

 

Jodå, det blev ett par varma, täta och härliga vantar från Julles. Ett par med mönster i vitt och grått. 

Jag är så glad för mina nya vantar, inhandlade av glada Ilona. Det är klart att man ska köpa det man verkligen vill ha. Pratade lite om pris med Ilona. Alla har inte råd att köpa av hennes vackra alster. Samtidigt så blir det inte mycket betalt per tidsenhet för det jobb som hon lägger ner.

Nu gäller det bara att hålla reda på vantarna. Får sätta fast dem med stora säkerhetsnålar i varmaste vinterjackan... Eller med sådana där band som man trär genom ärmarna på småbarn.


En sak som jag bestämt mig för, innan jag åkte iväg till julmarknaden på Stora Segerstad, det var att inhandla en bricka av Annika.

Hennes instagramkonto _katastroke_ har jag följt länge.  Annika har visat upp sina alster på nätet, men det har inte blivit av att beställa. Nu kunde också jag träffa tjejen som aldrig ger upp, och få framföra min beundran för henne och hennes familj. 

Annika bodde i med sin stora familj i USA, då hon drabbades av en kraftig stroke.   Här kan ni läsa om hennes väg tillbaka till livet. https://katastroke.com/om-mig/

Köpte brickan som står på bordet, och som har de färgglada husmotiven.

Är så glad för brickan. Hoppas kunna använda den som tårtbricka inom några veckor.


Inte för att det var något julmarknadsväder, men det gjorde inte så mycket. Numera är man van vid julpynt i mildväder. 

Segerstads julmarknad är riktigt bra. Det finns en bra matmarknad och så finns det  hantverkare som säljer kvalitetsgrejer. 

Matkassarna blev snabbt fyllda. Rökt lax från Tiraholm, ost från Vrigstad, Bäckahästens bröd, brända mandlar från Brotschs  tillverkning, äpplen från Rudenstams.

Fika blev det förstås, med hembakat fikabröd eller gröt och skinkmacka, i naturbruksgymnasiets matsal.  Sju stycken var vi runt bordet, Johannas familj samt C-Es syster gjorde oss sällskap. Två killar blev lite för pigga efter en stund, och då var det dags att bära tunga och många kassar till bilarna och åka hemåt.

Jodå, vi hann med bio i kväll också. "Där kräftorna sjunger". Superbra. Över förväntan, med tanke på att man ofta blir besviken då man läst boken, innan man ser filmen.

Och jodå, jag hann med en halvtimmes promenad på förmiddagen också. 

En bättre söndag, definitivt!

24 kommentarer:

  1. Bra jobbat, säger jag bara. Du hann med mycket.
    Instagramskontot katastroke, det läser jag också ibland. Men inget jag följer. Att hon har saker till försäljning, det hade jag inte uppfattat. En beundransvärd kvinna är det.
    Filmen som du såg, den missade jag när spf:arna hade den på programmet. Boken har jag läst ... den var jättebra. / Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rekommenderar även filmen.
      Jobbar ihop med Annikas mamma. Hon är specialpedagog i vårt skolområde. Så jag har följt sjukdomshistorien från början.
      Man tror ju inte att en som inte fyllt 40, ska få en stroke.//Anna-Lena

      Radera
  2. Men vad roligt, första julmarknaden jag ser för i år, inte för att jag gillar jul, men julmarknader med äkta varor är alltid trevliga. Och du fick med dig endast toppengrejer, vantar, bricka, och gott ätbart! Vi har julmarknad i byn 11 december, då hoppas jag vi har lite snö, det var toppentrevligt ifjol.
    Älskade boken du såg filmen av, det blir inte av att jag ser filmen, men har inristat djupt i mitt inre hur det såg ut där i the swamps. Kramen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vackra bilder från träskområdet. Mer vatten än vad jag såg i de inre bilderna, då jag läste boken. Kram//Anna-Lena

      Radera
  3. Det var tidig julmarknad! Men det närmar sig fort nu. Den 27 går vi i grannbyn, den var trevlig förra året, antar vi tar någon av pojkarna, Yngsta lär vara engagerad och kanske även Svärsonen, då tar vi alla tre. God natt! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Segerstad brukar ha julmarknad först av alla. Inte jättejuligt...och det är bra. Mer som en stor kvalitetsmarknad. //Anna-Lena

      Radera
  4. Oj, så mycket du hann med ! Å visst var filmen ovanligt bra , man är ju lite orolig när man läst boken! Ha det fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Riktigt bra//Anna-Lena

      Radera
  5. Varma vantar har du glädje av länge, jag har rutinen för handskar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Längtar nästan efter kyla och att få använda dem. //Anna-Lena

      Radera
  6. Det är många som inte vill betala för själva arbetet. men vill man ha hantverk så kostar det.
    Mysigt med julmarknad. Förut brukade jag åka till Huseby på julmarknad, men har inte varit där på flera år.
    Ha en fortsatt trevlig dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
  7. Husesyn skulle jag vilja besöka. Borde ta mig i kragen och göra en resa dit! //Anna-Lena

    SvaraRadera
  8. Men det var väl bra att du ändå slog till på vantarna. Dom kommer du säkert ha mycket glädje av på dina vinterpromenader. Men som sagt ... det gäller att inte tappa dom.
    Brickorna från Annika var väldigt fina också och den du köpte är en riktig färginjektion. Det blir säkert succé att använda den som tårtbricka.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är jättenöjd med inköpen. Precis vad jag ville ha! Kram! //Anna-Lena

      Radera
  9. Vilken bra dag det blev inköpsmässigt. Helt rätt att slå till på ett par varma, fina och sköna vantar. Så en vacker bricka på det. Hennes konto känner jag till och brukar läsa där då och då. Däremot visste jag inte att hon designade brickor.

    Kram och god måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon målade tydligen en hel del under det hon var hemma med barnen, då man bodde i USA.
      Jobbar ihop med hennes mamma. Spec.ped. hos oss. Så jag har ju varit insatt i tragiken från början. Annika har tn bror som misshandlades så att han aldrig återfick medvetandet, då han gick emellan i ett bråk. Levde som en "grönsak" o flera år.
      Så mycket tragik i samma familj. 18 barnbarn har mormor Pia, genom sina fyra döttrar. Ja, det är en mycket speciell familj. Kram //Anna-Lena

      Radera
  10. Jag har hört att man brukar säga att man ska ha varmt om fötterna för att kunna ta bra beslut men jag är säker på att det handlar om händerna också, att hålla dem varma. Ett fint inlägg, tack för det!
    Kram/Karin

    SvaraRadera
  11. Härligt varma vantar!Men sådana behöver inte du...😊🌞// Anna-Lena

    SvaraRadera
  12. En helt ok dag med andra ord. Skoj att du köpte ett par vantar. Å då du inte åker kommunalt, inte som jag vet i alla fall, så är risken att du tappar vantarna ganska liten skulle jag säga;-)
    Brickan du köpte är helt i min smak. Så fin och färgglad den är. Läste om Annika och måste säga att det är helt fantastiskt vad hon och hennes man åstadkommit. Hon hade nog inte nåt så långt utan makens och tjejernas fulla support. En älskvärd familj helt enkelt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fantastisk familj.
      Brukar tappa väntar lite varstans i affärer... I skogen. Får hålla i dessa!//Anna-Lena

      Radera
  13. Trevligt med julmarknaden här som verkade ha fina saker och inte direkt så julrelaterade. Roligt med dina fina vantar och förstår att du är glad för dem.
    Kanske vore namnet novembermarknad mer passande. Men jag förstår inte varför dessa ska vara så tidiga. Till advent tycker jag det är lagom- Såg att man i Stockholm börjar lite lätt till helgen den 19 november men mer just till första advent.
    Vilken fin bricka du köpte och det var också fint att läsa om Annika via länken. Tack!
    Såg tacksamt nog inte direkt några tomtar.
    Vad gäller filmen tyckte jag nästan den var bättre än boken- Men ofta bkir en ju besviken om en läst boken och sedan ser filmen.
    Kram och trevlig fortsatt vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev också positivt överraskad av filmen.
      Tog inga bilder på tomtarna. Det fanns en del till försäljning. Kram//Anna-Lena

      Radera
  14. Det ser ut att vara härliga och varma vantar och mössor, bra att ha nu då det verkar som om hösten är här. Jag skulle vilja se dig med vantarna hängande i stora säkerhetsnålar.
    Julmarknad redan, oj så fort tiden går. Men det blir ingen julmarknad för oss detta år, men vi ser framåt.
    Det är en fin bricka. Så då blir det kalas framöver, härligt.
    Mysigt med grabbarna som hälsar på Mumintrollet, tror jag att det är.
    Ha det fint och kram från Wiolettan

    SvaraRadera
  15. Eller en drake. Fantasin får avgöra. Väntar på idag... men inte de tjocka yllevantarna ännu. Kram//Anna-Lena

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas