fredag 3 juni 2022

Sandlåda

 



Inte värd några blommor den där sandlådan...men något får man ju glädja sig åt ...


Brukar inte bli så upprörd vad det gäller politikernas lekstuga, men igår/idag blev jag riktigt förbaskad.
Misstroendevotum i dessa tider!  Det gäller väl för sjutton gubbar att hålla ihop så mycket som möjligt, då det är oroliga tider. Oberoende på vem som har makten.

Visst har man ett ansvar som minister, men man kan ju ändå inte ställas ensam till svars för att det finns en massa ansvarslösa människor dom skjuter varann. 

Det enda de vill ha, de där politikerna, det är egen makt. Inte tycks de vara ett dugg medvetna om att de är folkvalda för att tillsammans ta ett ansvar för Sveriges bästa. 
Vilket de inte gör om de sitter i sandlådan och kastar sand på varann!

Värst av alla .. att en politisk vilde, som har en egen personlig agenda, kan vara den som avsätter en regering.  En regeringkris är det minsta vi behöver i dessa tider.  I höst är det val och då har alla möjlighet att säga sitt om Sveriges framtid styre. 

Tills dess borde alla sköta sitt, där i sandlådan, och understundom samarbeta med att bygga ett vackert och stabilt sandslott.



16 kommentarer:

  1. Men vi läsare hade åtminstone tur med... dina fina bilder på blommor.
    Har inte följt smutskastningen, men såg lite av Anderssons presskonferens igår. Hon kan ryta ifrån om man säger så. Är för ointresserad av politik, så jag vet ärligt talat inte ens vad det hela handlar om, men jag trodde inte att hin hon bita ifrån på det sättet. Bra där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magdalena är bra ! Bästa statsministern vi haft! //Anna-Lena

      Radera
  2. Jag la just upp blommor till dig ☺️Eval8

    SvaraRadera
  3. Jag håller med! Och jag blir så less på alla märkliga turer bland våra förtroendevalda. Inte konstigt att så många tappar ... just förtroendet.
    Det är bra att hon ryter ifrån, Magdalena. / Anna-Lena

    SvaraRadera
  4. oftast lyckas politikerna samarbeta bra, inte ens en familj är enig jämnt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men i pajkastningstider blir det bara dumt! Anna-Lena

      Radera
  5. Håller med dig. Men tycker att Morgan Johansson för egen del hade kunnat avgår för flera år sedan. Bättre förmågor finns det ju inom regeringen som kunde ta hans plats Och bedrövligt att denna "vilde" ska kunna ha en vågmästarroll.
    De vackra blommorna piggade upp.
    Önskar dig en fin helg.
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ingen uppfattning hur ministern ska få till mer poliser. Hårdare lagstiftning vore bra.
      Men snart är det val. Låt folket bestämma hur de vill ha det.
      Vildar borde uteslutas! Anna-Lena

      Radera
  6. Så T R Ö T T på politiskt rävspel, vem det än är som ligger bakom. Ett nytt lågvattenmärke är nått.

    SvaraRadera
  7. Jag håller med dig till 100% och är riktigt irriterad. Irriterad över att en politisk vilde kan ställa till det, irriterad över att en stadsminister är beredd att avgå mitt under en NATO-ansökan. Ärligt talat är det sandlådenivå på svensk politik just nu och samtliga borde skärpa till sig.

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
  8. Överens ! //Anna-Lena

    SvaraRadera
  9. Här kom temperamentet fram! Låt kvinnorna sköta politiken och regeringen så går det så bra så trots olika partier! Se på landet i öst,....Nu skojar jag till viss del, sjabbel är det där också i Finland emellanåt, men det som präglar svenska riksdagen är verkligen fånigt. Partier vill ta billiga poäng istället för att agera ansvarsfullt och hederligt. Och det ser dessutom illa ut när vi blir granskade som blivande Natoland. Blä uppför er som vuxna människor. Ta det lugnt och fint nu så inte blodtrycket stiger....kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, jag ska ta det lugnt. Sen finns det kvinnor som är direkt olämpliga också. Haggan Busch exempelvis. //Anna-Lena

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas