onsdag 25 december 2019

Skogspromenaden


Man behöver röra på sig efter julmatsätande... och man behöver fånga ljuset under den korta dagen.
Varför inte lite geocaching?
I Svenljungatrakten har det lagts ut många gömmor under hösten, bland annat ett par rundor.
Skogspromenaden lät lockande.


Promenaden visade sig vara en ca 6 km lång runda, på stigar, på skogsvägar, på byvägar, på landsväg och på samhällsgator.
Med tanke på att vi letade upp tretton gömmor ( petrör ) under rundan, så tog det ett par timmar att gå sex kilometer. Det var förstås blött i markerna,  men "dom som har hand omét" i Svenljunga hade lagt ut spänger och annat som man kunde hålla sig någorlunda torrskodd av att gå på.
Välskött runda alltså!


Syns det att det är ett tomtepar bakom glaset? En extra gömma, sedan juletid för tre år sedan, fanns det  utmed vägen. Kändes riktigt bra med lite julstämning, om än  en som gått in i dimman, denna juldag.


Fika med både skinksmörgås och äggsmörgås, var med. När klockan slagit elva och lite till, så var det dags att plocka fram mackor och julkakor ur ryggsäcken.  På hembakat bröd, enligt nyfunnet recept, smakade fikat superbra. En mosstäckt stubbe fick utgöra bord.


Lite snopet var det att det fanns ett riktigt bord, bara femtio meter längre bort.
Fast egentligen.... stubbordet var mycket mysigare och mera julpassande.....


Skog kan vara väldigt vacker om den är välskött. Tallskogen bakom petröret är bevis på det.


En av Svenljungas stoltheter, tror jag. ICA-handlaren, med Kvantumbutiker i både Tranemo och Svenljunga innehar också ett bilmuseum.  Jag har stor respekt för driftiga personer. Önskar att jag också varit en som vågat lite !



Letade upp ytterligare några gömmor efter rundan.
Ville ju gärna passa på att äta lunch innan vi begav oss hemåt, men frågan var om något matställe skulle vara öppet en juldag.


Korvkiosken var stängd, den thailänska restaurangen likaså... det såg mörkt ut i pizzerian vid älgrondellen....


.... men kolla,  här lyste skylten OPEN. Glömt att släcka den? Nej, där inne fanns det folk som satt och åt.  Snart gjorde vi det också.... inte världens nyttigaste mat kanske, men helt ok med en kebabtallrik som omväxling till julmaten. Inredningen i den lilla snabbmatsrestaurangen var minst sagt julig!

Ljusets timmar utnyttjade som sagt... och den gamla kroppen fick sina 10 000 steg!

Avslutningsvis, en härlig bild från gårdagen. Hade en finfin julafton med dessa två guldklimpar.


I morgon ses vi igen och då kommer även mormors-guldklimpen nummer tre att vara med. Julfirandet fortsätter ännu några dagar... idag blev det en avkopplande mellandag med skogspromenad.

8 kommentarer:

  1. Nu är det minsann min tur att bli avundsjuk, att ta en skogspromenad här uppe är ju uteslutet man kan förstås ta på sig skidorna om man har några men det har jag inte ;) dessutom skulle jag stå på öronen i första utförsbacken! Sparken funkar ju men då är man ute på "stora" vägen, inte i skogen! Nåja, det blir väl barmark här också kanske nån gång i april ;)
    Vilka små söta nissar du har haft hos dig <3 Ha nu en fin fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  2. Tack! Kul med en ny bloggbekant! Vi hörs igen.

    SvaraRadera
  3. Fördelen med en barmarksvinter är att man kan ta skogspromenader varje dag ... med eller utan att leta gömmor :) Ser ut som en härlig runda - tack för promenaden och för all härliga bilder!
    Vilken tur att pizzerian var öppen!
    God fortsättning!

    SvaraRadera
  4. Vi hade några supervackra dagar i början av månaden. Snö så att det precis täckte, vilket gjorde att både dagen och mörkret blev ljusare. Och med så lite snö, så gick det utmärkt att ta skogsrundor. Det kommer väl lite snö, det brukar det alltid göra. God fortsättning!

    SvaraRadera
  5. Så skönt att komma ut på en stärkande promenad för det kan behövas efter mycket mat. Det var ett bra val för lite balans till julmaten kan behövas. Idag ska vi äta upp resterna men jag håller mig till kalkonen.

    Trevlig annandag jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Länge sedan jag åt kalkon. Tror att jag gillar kyckling bättre. Idag var det lutfisk på matsedeln. OK... men jag tyckte att den rätten var godare förr.

      Radera
  6. gick å cyklade väl delvis i era fotspår idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varjuhekt ok cykelväg, utom i början! Konstiga hintar, det blev fn massa googlande. God fortsättning!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas