söndag 8 december 2019

Socialisera


Jag framställer mig ofta som en enstöring.  Kanske är det bara ett försvar för att jag har svårt att socialisera, svårt att veta hur man ska bete sig så att man känner sig allmänt accepterad.
Det är lite svårt att vara den där som alla gillar, när man själv hyllar ifrågasättande, ärlighet och lite lätt uppkäftighet/civil olydnad.

Även om jag trivs rätt så bra i mitt eget sällskap, så trivs jag också bra i andras sällskap. Ja, om det inte blir för stora sällskap, typ fester eller så, för där trivs jag inte alls.  Mest för att jag inte klarar det ytliga pratat som ofta blir. Eller att man inte hör vad som sägs för att det är för högljutt. Eller att någon tar så mycket plats att allt annat kvävs.

Idag åkte vi till Eriksons Cottage för förmiddagsfika, jag och C-E.
C-E har jobbat med Elisabeth som äger den fina eventplatsen ute i Ljungsarpsskogarna,  och jag har träffat henne vid ett antal luciaframträdanden, då hon var personalchef på det stora företaget i Grimsås.
Elisabeth har verkligen sadlat om och lever nu sin drömtillvaro med eget bageri, eventplats för grupper och understundom öppet fik. Jag är så imponerad av alla som verkligen vågar satsa på det de drömmer om.

Bagaren var i full färd att baka bullar då vi kom. Tidigare hade det bakats bröd. Det fanns fyra olika sorter att välja på.
Beställde bulle och pepparkaka ( bakad på dinkelmjöl - mycket smakrikt)  samt några bröd att ta hem. När vi satt oss tillrätta vid ett av de två långborden, fick vi snart sällskap av en tidigare kollega och hennes sambo - som C-E kände från sitt jobb.
Det blev en trevlig pratstund. Åh, vad kul det är att träffa sådana som man känner men inte umgås med.
Tog en promenad i duggregnet då jag kom hem. Träffade grannen på andra sidan vägen och fick en pratstund med henne.

Erikson Cottage erbjuder olika event som sagt, bl.a. kan man komma en grupp och baka sin egen pizza. Föreläsning och "bakskola" ingår. Frågade om Ingela var intresserad av att åka med på en sådan grej, och det var hon .

Kände mig lätt i sinnet efter förmiddagen och nu har jag skickat ut ett messengermeddelande till alla i byn om att jag bokar pizzabakning fram i vår, om någon vill åka med. Har redan fått flera positiva svar,...

Konstaterar att den här enstöringen är ganska så social egentligen! Och förresten.... ett skäl till att jag ännu inte gått i pension. det är att jag tror att jag skulle sakna det sociala....

Eriksons Cottage rekommenderas å det varmaste.
Och jag känner mig lite varm och lätt i själen, för att fått ha andra advent som en bra socialiseringssöndag.

7 kommentarer:

  1. Pizzabakning låter trevligt. Att prata med människor bara för pratandes skull tycker jag är direkt själsdödande. Då kan man lika gärna prata med sig själv. Trevlig kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härlig inställning till pratande. Man får ju de svar man vill ha då man pratar för sig själv. Men riktiga samtal, det är berikande. Ha en god vecka!

      Radera
  2. Jag tror att man kan vara både social och lite av en enstöring. I min värld utesluter inte det ena det andra. När jag hamnar bland rätt människor är jag väldigt social men det kan också bli tvärtom med vissa. En trevlig eftermiddag blev det i alla fall för din del!

    Ha en fin adventskväll!

    SvaraRadera
  3. Det är väl så... både och. Bra det, att man inte behöver ha ständigt sällskap. Ha en god gruvvecka.

    SvaraRadera
  4. Är nog ungefär som du ... har svårt för att socialisera i stora sällskap - klarar inte för hög ljudnivå och absolut inte människor som tar för mycket plats ...
    Är nog ganska mycket ensamvarg, men att vara med på pizzabakning skulle vara trevligt :)

    SvaraRadera
  5. Synd att du inte bor nästgårds, för det hade absolut varit trevligt att ha dej med.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas