tisdag 22 februari 2022

Selfie#8

 Ska nog få till en "selfie" även denna vecka... om än sent omsider. Blev en extra bonus på denna "mormorstisdag": Vi fick med oss två förkylda killar hem, så att far och mor slapp avboka sina patienter/klienter i morgon.

Här kommer dagens/veckans svar:

Min bästa sida: Flexibel ( åtminstone om man ser till alla års lärarjobb..... förhoppningsvis gäller det i pensionärsvardagen också)

Livekonsert: Lundell ( på Brottet i Halmstad.  Det var när både jag och Uffe var unga och vackra. Men öppna landskap trivs jag bra i. Så det kanske är bra att jag borde ett kalhygge...)

I kylen: Loka crush ( synd att man slutat med citronsmak)

Choklad: Helst en bit mörk mint

Film: Titanic ( En av de få filmer jag sett mer än en gång)

Vill besöka igen: Cape Code ( bästa resan ever, till släktingarnas sommarhus på ön. Tyvärr är Virginia borta sedan länge  och sonen Dick har tidigt blivit dement. Men huset finns kvar och den yngre generationen skulle nog ta emot oss för några dagar)

Vanlig present: En blombukett ( Den enda present som alltid går hem, iaf om den ska ges till mej..)

Tidsfördriv: Titta på TV-serier ( danska och brittiska serier är de klart bästa.  Svenska kan vara ok... men amerikanska är "för mycket". Omtalade Squid games från Sydkorea var egentligen ganska bra . Har också sett bra serier från såväl Spanien som Italien)

Bok jag rekommenderar: Rotvälta av Tove Alsterdal ( en av de senaste pocketböckerna jag läst. En riktigt bra och trovärdig deckare . Ska läsa nästa bok i serien " Slukhål" så fort  den kommer i pocket)

Blomma: Aster ( egenuppdrivna i växthuset och utplanterade i juni. Ger snittblommor från augusti till oktober)

Material: Raggsocksgarn ( eller annat garn. Har man inget annat att göra, så kan man ju alltid sticka raggsockor. Fast jag gillar bäst att sticka tröjor. Lite mer rejält.  )

Så lär jag mig nya saker: Nyhetsprogram och Naturprogram.




 

13 kommentarer:

  1. Jag har också vänner på Cape Cod men till skillnad mot dig har jag aldrig kommit iväg dit. Blommor som present är verkligen aldrig fel! Härligt att du kan "skörda" egna astrar under så lång period, de håller ju dessutom rätt länge som snittblommor. Tack för att du bjöd på en selfie till!

    SvaraRadera
  2. Lite oschysst faktiskt att du och din man får ta med sig två sjuka killar så att dottern och hennes man kan jobba. Det är nästan att de utnyttjar er. Hoppas innerligt att killarna inte smittar er, för det vore då verkligen inte roligt.
    Ser att vi har samma smak vad gäller böcker. Har också nyligen (visst är det märkligt att du gjort samma sak) Rotvälta. Den boken gav absolut mersmak.
    Min man och hans bästa kompis har varit på Cape Cod innan vi träffades. Själv har jag bara varit i New York och i Florida - vad gäller besök i USA alltså.
    Håller även med dig angående tv-serier. Tittar ju mest på kriminalserier och ogillar också de amerikanska. Undantag: The Sinner. Kolla svtplay. Två avsnitt har gått. Den serien är faktiskt bra, eller åtminstone bättre än de vanliga amerikanska kriminalserier.

    Nyhetsprogram inklusive BBC följer jag, men jag kan inte sitta framför burken och sticka/virka som så många andra verkar kunna göra;-)

    Himla kul att läsa dina svar. Å du är ju inte sent ute - Selfien gäller ju hela vecka 8:-)

    SvaraRadera
  3. Att vara flexibel tror jag faktiskt att jag med är. Dert är nog en förutsättning om man jobbar med barn. För mig är det bra ljus choklad som gäller även om det inte är lika nyttigt.Låter spännande att ha besökt Cape Code.

    SvaraRadera
  4. Himla vacker bukett du visar ,-) Buketter gillar jag också att få. Titanic har jag sett på bio. Mörk choklad önskar jag att jag hade tyckt om, eftersom den är nyttigare! ,-) Lundell är bra, Öppna landskap är så vacker, du hamnade rätt där ,-)
    Cape Code, låter intressant, så långt bort har aldrig vi varit. Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  5. Vilken vacker blombukett du skrudar inlägget med! Vad ska jag kommentera här då? Jo flexibel! Det är lätt att tycka och tro att man är det när man i verkligheten inte alls är det (ähum, någons egen erfarenhet) så jag applåderar!, Filmen Titanic har jag inte sett, ser så himla sällan på film...kanske något att försöka ändra På! Ge mig gärna tips på bra tv-serier, jag drunknar i utbudet
    Kram från pörtet

    SvaraRadera
  6. Australienska serier är också bra. Nu går det en serie på svt 1 som jag tittar på, St Aidans sjukhus, en brittisk serie. Trots att vi har många tv-kanaler, så är det inte alltid som det finns något att titta på. Men på Netflix finns det några serie som jag tittar på.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Flexibel ... verkligen en bra egenskap!
    Kul som alltid att läsa dina svar - och en del skulle jag ha svarat samma på om bokstäverna passat :)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Ojojoj, vilken vacker blombukett.
    Titanic tycker också jag är en bra film. Och Gökboet...

    SvaraRadera
  9. Så fina blommor! Att vara flexibel mår man absolut bäst av😎

    SvaraRadera
  10. Som lärare får man verkligen räkna med att vara flexibel för den ena dagen är aldrig den andra lik. Förhoppningsvis tar man med sig flexibiliteten i vardagen också.
    Titanic har jag sett flera gånger och tycker fortfarande den är lika bra. Lite konstigt för man kan ju det sorgliga slutet.
    Mysigt att umgås med barnbarnen.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
  11. Har både 'Rotvälta' och 'Slukhål' ligger och väntar på att bli lästa. Kul att läsa att du gillar 'Slukhål'. Då har jag något att se fram emot ... och Titanic har jag också sett flera gånger. ...

    Kram

    SvaraRadera
  12. Kände igen mig här i flera av dina svar. Roligt att läsa dem.
    Ja, flexibel blir en om inte annat i skolans och lärarjobbets värld och visst tar man med sig den. Använder den till mycket. Även i resejobbet och privat i stor utsträckning.
    Tack för boktipset. Har läst annat av Tove Alsterdal.
    Åh! Cape Cod och öarna där omkring, Nantucket och Martha´s Vineyard är så fina. Förstår att du gärna åker tillbaka dit. Jag också. Har tillbringat tid här när jag bodde i USA ett år i slutet av 70-talet och senare även på 80-talet.
    Hoppas killarna kryar på sig och att ni får en fin kväll.
    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas